Internetová zásilková DVD půjčovna Videorent

Příbalová DVD zaplavují prodejní místa, o čemž se můžeme přesvědčit každý den. V poslední době mám pocit, že ve stáncích už nebudou mít pomalu místo, kam je dávat. Tento pocit posiluje fakt, že mnoho prodejců začalo držet na prodejně všechny dostupné tituly a z jejich strany zároveň došlo k omezení remitendy, tj. kusů, které po uplynutí stanovené doby původně byly vráceny distributorovi. Ale mohu se samozřejmě mýlit.

Týdně se dostává na pulty příděl až 30 nových DVD v cenách pod 50 korun. A to už je znát. Nad touto situací si mnou ruce fandové, trh konečně nabízí cenově dostupné DVD ve velkém množství (o kvalitě filmů se nebudeme zmiňovat), radost mají pravděpodobně i prodejci, vlastníci autorských práv a samotní vydavatelé, prostě všichni, kteří se na tomto byznysu nějakým způsobem podílejí. Ale co půjčovny? Občas je slyšet nářky, že tam a tam skončila video/DVD půjčovna.
A najednou se tady objevuje novinka v půjčování DVD. Jde o internetovou zásilkovou DVD půjčovnou Videorent. Kouzlo tohoto způsobu výpůjček spočívá dle jejich provozovatelů v pohodlí a předem stanovené ceně. A taky v tom, že každý film si můžete ponechat libovolně dlouhou dobu. DVD si vyberete z katalogu na internetu a následně vám přijde až domů. Nemusíte chodit na poštu, Videorent posílá přímo do domovní schránky. Přiložena je i předplacená návratná obálka, ve které filmy po shlédnutí pošlete zpátky do půjčovny – stačí vhodit do nejbližší poštovní schránky. Po doručení půjčovně je vám obratem poslána další zásilka.
Tento moderní systém půjčování DVD například v USA úspěšně konkuruje tradičním kamenným půjčovnám a rychle se rozšiřuje do celého světa. Protože se jedná o novou službu na českém trhu, velice dobře známé webové stránky CSFD ve spolupráci s Videorent připravily speciální možnost vyzkoušet si ji bez rizika a závazků. Aktuálně je zde nabízena možnost vypůjčit si 4 DVD zdarma a vyzkoušet si, jestli je zásilkové půjčování DVD pro vás to pravé. Stačí se zaregistrovat do půjčovny, vybrat si filmy, které chcete vidět (doporučení: mějte vždy vybráno alespoň 20 filmů, ze kterých vám Videorent postupně posílá ty, které se vrátily od předešlých zákazníků) a počkat, až vám dorazí do schránky.
Pokud se Vám služba zdá zajímavá a budete chtít pokračovat po uplynutí zkoušky zdarma, pak si zvolíte jeden z tarifních programů. Dle dostupných informací ho můžete kdykoliv zrušit nebo změnit, po zaplacení měsíčního paušálu neplatíte nic jiného, poštovné je zdarma. A jaké jsou tedy tarifní programy?
 
Dívám se občas, měsíční paušál 199 Kč, max. 2 DVD v zásilce, 4 DVD měsíčně
Dívám se málo, měsíční paušál 299 Kč, max. 2 DVD v zásilce, 6 DVD měsíčně
Dívám se rád, měsíční paušál 399 Kč, max. 2 DVD v zásilce, 10 DVD měsíčně
Dívám se pořád, měsíční paušál 599 Kč, max.3 DVD v zásilce, neomezené množství DVD měsíčně
 
Zdroj: ČSFD, Videorent.cz