Story 2007/20 – Zákon přitažlivosti

Časopis Story je určen především pro ženy a k ženskému pohlaví (a nejen pohlaví!) patří romantika. Tím se řídí i výběr příloh na DVD, které čas od času vycházejí v tomto časopise. Tentokrát je to film Zákon přitažlivosti s podtitulem Láska má vždy poslední slovo. Komplet disku a časopisu koupíte za cenu 119,– Kč (samotný časopis stojí 31,–) v pondělí 14.5.2007.

Co se stane, když se do sebe zamilují dva právníci, kteří navíc stojí proti sobě v ostře sledované kauze? To vám odhalí Pierce Brosnan a Julianne Mooreová.

Audrey Woods (Julianne Moore) a Daniel Rafferty (Pierce Brosnan) patří v newyorském právnickém světě mezi špičkové specialisty na rozvody. Jednoho dne stanou proti sobě: Daniel zastupuje rockovou hvězdu Thornea Jamisona, Audrey jeho nespokojenou manželku Serenu. Klienti proti sobě vedou otevřenou rozvodovou válku, v níž hraje důležitou roli i zámek v Irsku. Jejich právníci zachovávají profesionální dekorum maskující bouřlivou antipatii. Elegantní Audrey je chladně upjatá, neurotická a striktně se drží zákonů, Daniel je ironik a požitkář a kravatu může mít správně uvázanou jen omylem. Právník je ovšem brilantní. Co se stane, když se tihle dva profesionálové, kteří neumějí prohrávat, do sebe proti své vůli zamilují? A co udělají, když se jednoho rána probudí po divoké noci v nefalšovaném irském stylu a zjistí, že mají na rukou snubní prstýnky?

Snímek Zákon přitažlivosti spojil dvě herecké hvězdy – Pierce Brosnana a Julianne Mooreovou, známou například z oscarového snímku Hodiny. Komedie přináší vybroušené dialogy i situační gagy, takže nudit se nebudete ani chvíli.

Romantickou komedii Zákon přitažlivosti natočil Peter Howitt, režisér Srdcové sedmy (Sliding Doors).