Nová DVD – leden 2007

Aktualizováno 6.1.2007 – Od začátku tohoto roku vám přinášíme tento průběžně aktualizovaný přehled očekávaných DVD, které by měly vyjít vždy v daném měsíci. Protože DVD v časopisech vychází čím dál tím víc a je obtížné udržet si přehled, nezaručujeme úplnost tohoto přehledu. Budeme však rádi, pokud se o nějakém DVD dozvíte, když dáte všem vědět do diskuze pod tímto článkem.

DVD v časopisech:
Lidé a Země 2007/01 – Cestománie 1 – 89,– Kč – vyšlo 22.12.2006
Zlatý fond č. 17 – Muž z prvního století – 199,– Kč
Biják 2007/01 – Kameňák I.
Biják 2007/01 – Sněženky a machři
DVDMAG 2007/01 – Černá klec (White Man’s Burden)
DVDMAG 2007/01 – 187 (One Eight Seven)
DVD Movie – Past
DVD Movie – Ricochet – cena 250,–
TV-DUEL 2007/01 – Pouic-Pouic – vyšlo 27.12.2006 – 99,– Kč
TV-DUEL 2007/02 – Tonoucí se stébla chytá – vychází v úterý 9. ledna 2007 – 99,– Kč
TV-DUEL 2007/03 – Velký flám – vychází v úterý 23. ledna 2007 – 99,– Kč
TV-DUEL 2007/04 – Zelňačka – vychází v úterý 6. února 2007 – 99,– Kč
Filmag Speciál – Blokáda 1 – vychází 15. ledna 2007 – 76,– Kč
Země pohádek 2007/01 – Bubáci a Hastrmani – vychází v úterý 2.1.2006 – cena 199,–
Světový film – Moulin Rouge – vychází vychází ve čtvrtek 11. 1. 2007 – cena 179,–
Světový film – Četa – vychází ve čtvrtek 25. 1. 2007 – cena 179,–
Mido – Danton – cena 150,–
Mido – Záhada v Graves End – cena 150,–
Vapet – Charleston – cena 150,–
Vapet – Jeptiška – cena 150,–
Vapet – Nekonečná pařba – cena 150,– čsfd
Žena od vedle – Levné knihy – cena 99,–
Ztracená duše – Levné knihy – cena 99,–
Inspektor Lavardin – Levné knihy – cena 99,–
Lady Snowblood – Levné knihy – cena 99,–
Zběsilost – Levné knihy – cena – 99,–
Vzpoura – Levné knihy – cena – 99,–
Etiketa – část 1 – Levné knihy – cena – 99,–
Etiketa – část 2 – Levné knihy – cena – 99,–
Opilý anděl – Levné knihy – cena – 99,–
The Mad Monkey – Levné knihy – cena – 99,–
Nebe a peklo – Levné knihy – cena – 99,–
Jules a Jim – Levné knihy – cena – 99,–
Obecná škola – MF Dnes – 12. ledna 2007 – cena 38,– Kč
 
Novinky v obchodech:

Mravenčí polepšovna (The Ant Bully)
Když jste malý mravenec, svět vám připadá obrovský – a dobrodružství ještě větší! To se Lucas naučí v okamžiku, kdy namíří svoji vodní pistoli na zdánlivě bezbranné mravence. Mravenci ho pomocí tajného elixíru zmenší na svoji velikost a z mraveniště se stane hromada napětí, akce a hlavně smíchu! V původním znění poznáte hlasy Julie Roberts, Nicolase Cage, Meryl Streep a Paula Giamattiho, čeká Vás opravdová rodinná lahůdka.

Zběsilý útěk (Running scared)
Prvotřídní, krutě šokující, akční film, který s vámi otřese jako nic předtím. Zbraň, která zabila zkorumpovaného policistu se omylem stane nástrojem pomsty v rukou dvou desetiletých kluků. Otec jednoho z nich, malá gangsterská ryba Joey Gazelle (Paul Walker), se náhle ocitá v dosahu ruské mafie, která za každou cenu chce dopadnout a zlikvidovat toho, kdo připravil o život jednoho z jejich významných členů (Karel Roden). Začíná kolotoč omylů, podrazů a především velkých problémů. Pro Joeyho to bude hodně krušná noc a jestli nenajde tu zbraň včas, mohla by být i jeho poslední. Zajímavost: V originálním znění bylo slovo „fuck“ použito 328krát, proto byl režisér překvapen, že film dostal přístupnost od patnácti let.
Super náhradník (She is the Man)
Středoškolačka Viola (Amanda Bynes) je nadšená hráčka fotbalu a udělá pro něj cokoliv! Dokáže využít i toho, že její dvojče, bratr Sebastian, nenastoupí do školy a nemůže se tak zúčastnit očekávaného fotbalového turnaje. Neváhá ani minutu a rozhodne se za něj přestrojit. Tato hra se jí daří až do okamžiku, kdy se zamiluje do spolubydlícího Duka (Channing Tatum). Zajímavost: Další z mnoha desítek filmových adaptací her Williama Shakespearea. Tentokrát se jedná o novodobou verzi jeho komedie Večer tříkrálový situovanou do dnešního Londýna.
Žena ve vodě (Lady in the Water)
Ukolébavka s pořádnou dávkou strachu. Tvůrce Šestého smyslu a Znamení Vám bude vyprávět pohádku na dobrou noc. Příběh, který M. Night Shyamalan vyprávěl svým dětem je odrazovým můstkem pro fascinující skok do nadpřirozena. Paul Giamatti v roli domovníka, který v bazénu objeví vodní vílu jménem Story (Bryce Dallas Howard) a rozhodne se jí pomoci s návratem domů, do Modrého světa. „Bude to velice nebezpečné,“ varovala ho víla. Divoké modré příšery číhají nedaleko. Jsou odhodlány zničit Story i každého, kdo se jí pokusí pomoci, včetně obyvatel domu, kterým pomalu dochází, že jsou nedílnou součástí jejího příběhu. Jejich životy mají dosud neobjevený účel. Při boji s příšerami naplní svůj osud a proniknou až k srdci záhady, kterou pro ně představuje Žena ve vodě. Zajímavost: V hlavní roli Paul Giamatti, hvězda filmu Iluzionista.
Värttinä – Archive Live
Dámská formace Värttinä, pocházející z Finska, připravila jedinečné DVD Archive Live, poskládané ze zajímavých vystoupení jejich kariéry v letech 1985 – 2005. Na svém kontě mají celkem 11 alb a v oblasti world music patří k naprosté špičce! Na DVD najdete kromě videoklipů i obsáhlý rozhovor, kompletní biografii a diskografii a celou řadu dalších bonusů.
K dostání od 22. ledna 2007 – Vydavatel: SONY BMG Music Entertainment – cena 558,–
100.000 dollarů na slunci (Cent mille dollars au soleil)
Castigliano vede spediční společnost na samém okraji pouště v jižním Maroku. Najme nového řidiče k přepravě tajného nákladu v hodnotě 100 000 dolarů. Rocco (Jean-Paul Belmondo) se o plánu dozví, řidiče zabije a uprchne i s kořistí. Castigliano nabídne nejlepšímu šoférovi své společnosti (Lino Ventura) velkou odměnu, pokud se mu podaří ukradený náklaďák získat zpět. Jeho cesta vede přes marocké pohoří Atlasu, světem, kde se nikdo neptá na víc, než potřebuje vědět. Honička začíná!
Zmizení (Brick)
Po třech měsících, kdy Brendanova dívka Emily byla neznámo kde, se mu ozve po telefonu a žádá ho, vyděšeným hlasem, o pomoc. Jenže ji nemůže najít do té doby než ji nachází mrtvou. S pomocí svého kamaráda Braina, který vše řidí z pozadí, se dává do hledaní pravdy o smrti Emily. Tento velmi dospělý příběh ze studentského protředí je protkán kvalitními dialogy založenými na metoforách a obrazovém vnímání.
Vychází na DVD: 2. ledna 2007
Neviditelné zlo (See No Evil)
8 teenagerů, jeden víkend, jeden masový vrah! Skupinka mladých delikventů dostane za úkol uklidit hotel Blackwell. V té chvíli ještě netuší, kdo se v tomto hnijícím hotelu skrývá.
Seznamte se s Jacobem Goodnightem. Parta mladých lidí má během své brigády uklidit jeden opuštěný hotýlek. Ovšem netuší, že s nimi v hotelu je i psychopatický Jacob Goodnight (hraje ho populární americký wrestler), který je zde zamkne a začne je jednoho po druhém masakrovat. Prostě další vyvražďovačka, která se zrodila ve stejném studiu jako Saw a Hostel.
Vychází na DVD: 15. ledna 2007
Sky Fighters: Akce v oblacích (Les Chevaliers du ciel)
Zapomeňte na Top Gun. Nastupují Sky Fighters! Na letecké základně „ochránců" vzdušného prostoru je stále rušno. Elitní piloti střeží, trénují a milují. Během letecké přehlídky zmizí z dosahu radarů jedna ze stíhaček. Vojenská kontrola vyšle do zóny, kde byla naposledy spatřena, dva zkušené piloty Marchelliho a Valloise. Když ale ztracený stroj objeví, dostanou zcela nečekaně příkaz k přistání. Při náročném manévru zaútočí pohřešovaná stíhačka na jednoho z nich. Začíná vojenská operace, při které se piloti snaží získat ukradený stroj a zabránit tak teroristickému útoku. Letecká akrobacie, bojové scény v oblacích a přátelství na život a na smrt je společným jmenovatelem této napínavé podívané.
Na DVD vychází: 25. ledna 2007
Nesnáze pana účetního (Secondo tragico Fantozzi, II)
V pořádí druhý film o účetním Fantozzim je opět plný Fantozziových trapasů a šílených nápadů jeho kolegy Filiniho. Ugo Fantozzi tentokrát jede jako maskot do kasina se svým šéfem, vypraví se na lov vyzbrojený pouze prakem a navštíví cirkus, odkud odejde trochu netradičním způsobem – je vystřelen z děla. A samozřejmě nechybí jeho milovaná žena Pina a krásná dcera Mariangela….
Vychází 29. ledna 2007
 
V půjčovnách by se měly začátkem ledna 2007 objevit tyto tituly na DVD:
Miami Vice
Rozchod!
Let č. 93
Za nepřátelskou linií 2
Hadi v letadle
Stormbreaker
Skrytá identita
Iluzionista
Zběsilý útěk
Rituál
Sky Fighters:akce v oblacích
Mravenčí polepšovna
Proposition
Chaos
BloodRayne
Tamara
8 statečných
Revolver
A Scanner Darkly
Dreamer