The Resolution

The Resolution je nezávislý filmový projekt, jenž si nyní snaží najít cestu k širší veřejnosti. Se základnou v České republice, štáb čítající tvůrce takřka z celého světa v těchto měsících pracuje na dokončení filmu vstříc chystané premiéře v září 2007.

The Resolution je nezávislý nízkorozpočtový film, jenž seskupuje filmové tvůrce z celého světa. Námět a základní myšlenka vznikla v České republice na podzim roku 2004 jako následný režijní debut Petra Smělíka a Petra Hastíka.
Z více než 60ti-denního natáčení v roce 2005 vznikl celovečerní akční psychothriller, který chce diváka zaujmout především svým audiovizuálním pojetím.
Obraz natočený digitální technologií byl v postprodukci v mnoha krocích korigován, kolorován a pro potřeby filmu vzniklo množství vizuálních efektů.
Především do hudební a zvukové postprodukce se v roce 2006 zapojili tvůrci takřka ze všech koutů světa. Leon Portelance, hudební skladatel a vůdčí osobnost společnosti Songbird Productions / Kaatza Music Publishing se sídlem v Kalifornii se stal jedním z hlavních hudebních partnerů filmu.
Kromě něj se na filmu hudebně podíleli především Enrico Cervi z Itálie, Marko Hautamäki z Německa a další.
Studio Six Film Sound z Boulder Colorada pod vedením Andrew Smithe, mělo v roce 2007 na starost veškerou zvukovou postprodukci včetně výsledného 5.1 mixu.
Premiéra tohoto časově i místně unikátního díla je plánována na září 2007.
Představme si svět, ve kterém existují společnosti, jež mají na starost bezpečnost lidí – jejich ochranu. Jedná se o tajné organizace, jejichž agenti jsou lidé beroucí na sebe zodpovědnost za životy druhých. Avšak v průběhu let se stav těchto společností změnil a dnes již ne každá z nich je tak přísným strážcem spravedlnosti jako kdysi.
Resolution Company jako jedna z velmi ambiciózních společností pomalu získává moc nad ostatními bezpečnostními složkami. Muž v jejím čele, Edward Harrows, nezná slitování a není překážek, které by se bál překonat při cestě ke svému cíli – absolutní kontrole. Svět, ve kterém se film odehrává, je stále více závislý na jeho moci. Ta se neustále rozrůstá, především zákeřným zneužíváním jeho bývalého nejlepšího agenta, který se nyní nachází na pomezí volby mezi společnostmi, a dost možná i na okraji propadliště vlastního života.
Mezi vysoce postavenými společnostmi však nyní stojí také Royal Corporation, která oproti Resolution Company stále ctí zásady opravdového smyslu bezpečnostní organizace. Její vůdce, James Blanc, se snaží s pomocí svých lidí zastavit vzestup Edwarda Harrowse. Resolution Company však vloží pro upevnění své vůdčí pozice do střetu dvou gigantů vše – přátelství, zradu, smrt. A to se další neočekávané praktiky Resolution Company ještě nezjistily…