Blesk – Pepek námořník 2

 

Deník Blesk v úterý 2. září 2008 v řadě pro děti vymění hrdiny Looney Tunes za jinou klasiku. Za 49,- Kč bude k dispozici DVD s názvem Pepek námořník 2. Zařadí se tak po bok řady předchozích vydavatelů, kteří již špenátníka na pulty přinesli – Vapetem počínaje , přes Levné Knihy , kde ho využili vícekrát , protože dílů je dost , i když sem tam někdo opakuje , a naváže i na své vlastní vydání (proto zřejmě ona číslovka 2 v názvu). 

 

Na základě výše uvedených odkazů se lze domýšlet, že se možná dočkáme opakování některých již dříve vydaných příběhů. A kdo vlastníte Kačera Daffyho a Bugse Bunnyho, můžete porovnat vývoj inzerovaného obalu tohoto titulu.

Kdo by neznal Pepka námořníka, slavnou postavičku amerických kreslených grotesek, které bavily několik generací filmových diváků. Postavu Pepka námořníka vytvořil kreslíř Elzie Segar, který se Pepkovi věnoval do roku 1938, od té doby se na postu výtvarníka vystřídalo několik tvůrců, z nichž nejznámější je Bud Sagendorf.

Ve třicátých letech začalo studio Maxe Fleischera točit ony známé kreslené grotesky, které Pepka proslavily ještě víc než původní strip. Pepek je obdobou Asterixe na počátku dvacátého století. Nebojuje sice s Římany, ale v nouzi pojídá špenát, který mu dodává spoustu energie, stejně jako Asterix v nebezpečí pije Panoramixův posilující lektvar. Pepkovým častým protivníkem bývá námořník Bluto a většina příběhů se zabývá tím, jak oba soupeří o lásku své vyvolené Olivy Olejové.

DVD obsahuje 8 příběhů: 

1. Kdo straší naposled, ten straší nejlépe (6:06)
2. Sysel ve špenátu (6:13)
3. Pepek bájí řeckou báji (6:26)
4. Stěhováci mají práci (5:50)
5. Pověry nosí smůlu (5:54)
6. Na termity platí nýty (5:53)
7. Velká voda (5:51)
8. Boxem bok tam (5:55)  

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3 

Bonus: žádný