Filmag horor 18 – Koncert hrůzy

Dle ohlášení na minulém titulu řady horor Filmag přinese ve středu 3. září 2008 titul Koncert hrůzy za 39,- Kč, další kousek Lucia Fulciho.

Domovské stránky Řitka video o tomto filmu pouze informují, že se objeví mezi novinkami, tudíž firemní údaje zatím nejsou a musíme si vystačit s dostupnými diváckými komentáři.

V rámci Fulciho tvorby zcela ojedinělý počin. Fulci tady hraje sám sebe, režiséra totožného jména, kterému jeho filmy plné násilí už tak lezou na mozek, že ztrácí v reálném životě přehled o tom, co je fikce a co realita. Pohled na biftek v restauraci, či na muže s motorovou pilou, řezajícího dříví před Mistrovým domem, v něm vzbuzují představy plné cákající krve a uřezaných částí těla, které Fulci do filmu nastříhal ze svých předchozích filmařských počinů, nebo jsou zcela původní (ale ty jsou v menšině). Tyto své představy konzultuje se svým psychiatrem, který mu rovněž asociuje sadistického vraha.

Zpočátku se to jeví zajímavě, ale když už se asi po dvacáté opakovala ta stejná situace (Fulci se tváří zničeně – splatter scénka – Fulci se tváří zničeně – splatter scénka… a tak furt dokola.), začne to trochu nudit, tím spíš, pokud ony znovu reprodukované scény z jeho předchozích filmů již znáte. Nutno ale říct, že tak hustý výskyt splatter scének v jednom filmu jen tak neuvidíte a díky Fulciho svobodnému tvůrčímu přístupu je tento film svým způsobem unikát.

 

 

A nyní již oficiální text: Absurdní, bizarní, děsuplné i masochistické – to všechno jsou přídavky, které si vysloužil unikátní filmový kousek ikony žánru pokleslých hororů LUCIA FULCIHO. Italský režisér v něm představuje sám sebe, režiséra totožného jména, kterému jeho filmy plné násilí už tak lezou na mozek, že ztrácí v reálném životě přehled o tom, co je fikce a co realita. Představy, které většinou Fulci do filmu nastříhal ze svých předchozích hororových kousků, konzultuje s psychiatrem, jenž mu rovněž asociuje sadistické monstrum. Jedná se o další pacientovu paranoiu, anebo před ním stojí skutečný masový vrah, který se Fulciho filmy dokonale inspiroval?

Žánr: Horor
Země původu: Itálie
Rok vzniku: 1990
Délka: 89 minut
Původní název: Un Gatto nel cervello / Cat In The Brain

Světová premiéra: 8. srpna 1990 – Itálie
Režie: Lucio Fulci
Scénář: John Fitzsimmons, Lucio Fulci, Giovanni Simonelli, Antonio Tentori
Produkce: Antonio Lucidi, Luigi Nannerini
Hudba: Fabio Frizzi
Kamera: Alessandro Grossi
Společnost: Executive Cine TV, Grindhouse Releasing
Natáčeno: Cinecittà Studios, Cinecittà, Řím, Lazio, Itálie

Hrají: Lucio Fulci (Dr. Lucio Fulci), David L. Thompson (profesor Egon Schwarz), Jeoffrey Kennedy (Gabrielli), Malisa Longo (Katya Schwarz), Ria De Simone (soprán ‚When Alice Broke the Mirror‘), Brett Halsey (monstrum ‚When Alice Broke the Mirror‘), Sacha Darwin (žena v peci ‚When Alice Broke the Mirror‘), Robert Egon (monstrum ‚Ghosts of Sodom‘), Shillett Angel (producent Filipio), Paola Cozzo (ošetřovatelka Lilly), Layla Frank (noční můra), a další 

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 italsky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný 16:9 (1,66:1)

Bonus: z naší nabídky

 

 

E-shop Řitka video s.r.o.

{youtube}aKFniWreROE{/youtube}