Home Cinema – Zítra nehrajeme!

 

Prázdninová Home Cinema s velkým testem MP3/MP4 přehrávačů vychází s přibaleným filmem Zítra nehrajeme! od legendárního Roberta Altmana na DVD. Cena časopisu s DVD je 149,- Kč.

 

Altmanovo dojemně okouzlující zachycení posledních okamžiků jedné rozhlasové show ze starých časů si vás podmaní bezprostředním projevem hereckých hvězd, které na chvilku sestoupily z nebe a spolu s režisérem vzdaly hold tomuto nenápadnému „společníku z drsného kraje“. 

 

Dlouholetý rozhlasový program plný písniček a vyprávění se chystá na své pravděpodobně poslední představení, a tak není divu, že jsou účinkující lehce nervózní a notně nostalgičtí. Loučení s posluchači se sice odehrává nevysloveně, přesto naprosto zřejmě a každý se s ním vyrovnává po svém. 

 

Kovbojské duo si dovolí přisprostlou písničku – když všechno končí, tak jako tak dostanou padáka. Mladičká Lola, která píše básně o sebevraždě, zase dostane možnost si poprvé (naposledy?) veřejně zazpívat. A ještě je tu soukromé očko Guy Noir, který přichází s posledními zoufalými pokusy, jak vysílání zachránit. 

 

Prairie Home Companion (Společník z drsného kraje) je skutečný rozhlasový pořad, který existuje od roku 1974 a každý týden jej poslouchá více než čtyři miliony lidí. Vytvořil ho a dodnes uvádí Garrison Keillor, který pro film napsal scénář a setkáme se s ním i v roli průvodce celým programem, tedy sebe sama. Film přebírá i některé další postavy – například kovboje Dustyho a Leftyho nebo detektiva Guye Noira. 

 

Kromě Keillora, který je ve své domovině legendou, ale u nás ho nejspíš bude znát jen málokdo, je film přeplněný známými tvářemi. Meryl Streepová vytvořila sesterské duo s Lily Tomlinovou, Kevin Kline je šviháckým detektivem Noirem ze starých dobrých časů, Woody Harrelson a John C. Reilly jsou kovbojové Dusty a Lefty. Představení přijede zavřít Tommy Lee Jones, a zabrání mu v tom anděl v podání Virginie Madsenové. 

 

Žánr: Komedie  

Země původu: USA

Rok vzniku: 2006

Délka: 103 minut

Původní název: A Prairie Home Companion

Režie: Robert Altman

Scénář: Garrison Keillor

Hrají: Meryl Streepová, Tommy Lee Jones, Kevin Kline, Woody Harrelson, Marylouise Burke, L.Q. Jones, Garrison Keillor, Lindsay Lohan, Virginia Madsen, John C. Reilly a další 

Distributor: Magic Box 

 

Menu DVD 

 

Údaje o DVD:  

 

Výběr kapitol 

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, 5.1 česky

Titulky: Česky

 

Nastavení zvuku a titulků

 

Formát obrazu: 1,78:1

 

Bonusy: originální trailer, rozhovory (Meryl Streep, Kevin Kline, Lilly Tomlin), trailery (Zmizení, Prachy dělaj člověka, Rituál), vychází na DVD, Bioscop uvádí v kinech  

 

Bonusy 

 

Z obsahu časopisu: 

 

Velký test 20 MP3 přehrávačů s podporou videa (Apple, Creative, Cowon, Emgeton, Evolve, GoGen, Driver, LG, Maxfield, mpio, Philips, Prestigio, Samsung, Sencor, Sony, TeleSystem, Thomson)

Test VHS/DVD/HDD rekordérů

Recenze 40 audio-video novinek

Rady k nákupu sluchátek

Cestování s kinem a navigací

Dopřejte své televizi lepší obraz

Japonská televize a úplatky

Pozadí úspěchu seriálu Beverly Hills

Recenze 49 letních DVD: Farinelli, Fontána, Goyovy přízraky, Marie Antoinetta, Muž proti muži, Poslední skotský král, Půlnoční kovboj, Sejmi eso, Solaris, Všichni královi muži, Zastav a nepřežiješ, Životy těch druhých ad.