TV DUEL 2007/16 – Rambo III

 

Časopis TV DUEL & film s DVD vychází na obálce s tváří herečky Liv Tyler a s přílohou Rambo: III. Cena časopisu i s DVD je 129,- Kč. Pokud chcete tentýž film získat levněji, poradíme vám: počkejte si na 15. srpna 2007, kdy vyjde jako příloha deníku Aha! za pouhých 38,– Kč. Ušetříte 91,– Kč! 

  

Rambo je filmová série oblíbených akčních filmů se S. Stallonem v hlavní roli, který hraje postavu hlavního hrdiny Johna Ramba. Tato postava je založena na knize Davida Morella s názvem „První krev“ (tento název se také objevil jako podtitul prvního a druhého dílu. Třetí díl se již jmenuje prostě jen Rambo s římskou číslicí III). Čtvrtý film o Rambovi se chystá a měl by se do kin dostat v roce 2008.
Ve třetím snímku ze série o vietnamském veteránovi Johnu Rambovi (Sylvester Stallone) se titulní hrdina vydává do okupovaného Afgánistánu. Ve válkou zdecimované zemi sovětští agresoři drží v zajetí Rambova bývalého velitele plukovníka Trautmana (Richard Crenna) velitele mise podporující mudžahedínské vzbouřence, několik dalších Američanů a také bezmocné domorodce. Poté, co se Rambo stane svědkem útoku helikoptér na bezbrannou vesnici, rozhodne se zaútočit na přísně střeženou pevnost ovládanou sadistickým velitelem.
Originální název: Rambo III
Žánr: akční
Země původu: USA
Rok vzniku: 1988
Délka: 101 min

Režie: Peter MacDonald
Scénář: David Morrell, Sylvester Stallone, Sheldon Lettich
Hrají: Sylvester Stallone, Richard Crenna, Kurtwood Smith, Spiros Focás, Joseph Shiloach, Marc de Jonge, Sasson Gabai, Doudi Shoua, Randy Raney, Marcus Gilbert, Alon Abutbul, Mahmoud Assadollahi, Joseph Shiloach a další.
Produkce: Buzz Feitshans
Hudba: Jerry Goldsmith
Kamera: John Stanier
Střih: O. Nicholas Brown
Kostýmy: Richard La Motte
Speciální efekty: Thomas L. Fisher

Další číslo časopisu TV DUEL 2007/17 vyjde 7. srpna 2007 a v něm bude film Rudá Sonja.

Příbuzné texty:
• TV DUEL s DVD 2007/15 – Rambo II