Šíp – Hrdinové z říše Gaja

 

Páteční vydání deníku Šíp mělo podle neověřených informací, které porůznu kolovaly internetem, obsahovat toužebně očekávané pokračování seriálu Pat & Mat. Ale není tomu tak. Šíp své čtenáře rád překvapuje, a tak příběhy oblíbené dvojice dvou nešikovných domácích kutilů najdete až v pátečním Šípu 31. srpna 2007. Tento pátek 24. srpna 2007 to bude animák s fantastickým námětem Hrdinové z říše Gaja. Cena je 38,- Kč. 3D animace ve stylu hitu Shrek. Malí hrdinové a jejich obrovské dobrodružství při záchraně říše Gaja. 

 

 

Pohádková říše Gaya je v ohrožení. Má v tom prsty žárlivý profesor Suchar. Svým transformačním strojem ničí krásu pohádkové říše a krystal, je jejím srd-cem přemístil do lidské dimenze. Ale Zino a Boo to tak nenechají. Nalézt ztracený krystal je pro ně příležitostí ukázat, že jsou praví hrdinové. Vydají se tedy do našeho světa, aby krystal přinesli zpět. Bez něj by fantastická říše Gaya zanikla. Nemají mnoho času. Říše se pomalu rozpadá a naše hrdiny zbytečně zdržují nepřátelé. 

 

Na imdb.com 53 procent, na csfd.cz 47.

 

Zadní strana vydání Intersonicu 

 

Žánr: Animovaný / Fantasy

Země původu: Německo / Španělsko / Velká Británie

Rok vzniku: 2004

Originální název: Back to Gaya / Zurück nach Gaya

Délka: 88 minut

Světová premiéra: 18. března 2004 – Německo

Kinopremiéra v ČR: 31. března 2005

Režie: Lenard Fritz Krawinkel, Holger Tappe

Scénář: Jan Berger, Don McEnery, Bob Shaw

Produkce: Pierre Grage, Lenard Fritz Krawinkel, Stephan Mallmann, Stefan Mischke, Sebastian Riemen, Holger Tappe, Harro von Have, Thierry Wase-Bailey

Hudba: Michael Kamen

Střih: Fabian Mueller, Alexander Soskin

Společnost: Ambient Entertainment GmbH / Recorded Picture Company / Morena Films / e·Sence® – digital department

Hlasy v původním znění: Patrick Stewart (Albert Drollinger), Emily Watson (Alanta), Glenn Wrage (Zino), Alan Mariot (Boo), Bob Saker (starosta), Lorelei King (Gajanka / Susi), Kate Robbins (Gajanka / Valerie), John Guerrasio (Galger), Redd Pepper (Bramph), John Schwab (Zeck), Stephan Lander (profesor N. Icely), Claudia Lössl (E.N.I.A.C.), Dimitri Kyrianos (Billy), Dan Russell (Fred / Chad), a další

 

Údaje o DVD:  

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, slovensky

Titulky: žádné  

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (2.35:1 anamorf)

Bonus: trailer (2:05, česky nebo slovensky), fotogalerie, film o filmu (19:09, německy s českými nebo slovenskými titulky)