Aha! – Mr. & Mrs. Smith (Pan a paní Smithovi)

Brad Pitt a Angelina Jolie se představí v hlavní roli sexy akčního filmu, který je plný špičkové akce, nejmodernějších speciálních efektů a neuvěřitelných kaskadérských kousků. To vše ve středečním Aha!, které ve středu 29. srpna 2007 jako přílohu přinese film Pan a paní Smithovi (Mr. & Mrs. Smith). Cena DVD je 38,- Kč.

John a Jane Smithovi tvoří obyčejný manželský pár s obyčejným životem a obyčejnými starostmi. Každý z nich ale skrývá doslova vražedné tajemství: Oba jsou ve skutečnosti dobře placenými a velmi  výkonnými zabijáky, pracujícími pro konkurenční organizace. Oživení jejich nudného manželského svazku přijde až s novým úkolem od jejich zaměstnavatelů _ zabít svého životního partnera. Výsledkem je velkolepá akční podívaná, během níž oba uplatní své výjimečné schopnosti a jejich manželský svazek projde rozhodující zkouškou …

Brad Pitt a Angelina Jolie se představí v hlavní roli sexy akčního filmu MR. & MRS. SMITH, který je plný špičkové akce, nejmodernějších speciálních efektů a neuvěřitelných kaskadérských kousků. Zároveň je také komediálním příběhem o neobyčejných lidech s obyčejnými problémy. Mr&Mrs Smith je příběhem o nebezpečí, sexu a vzájemném nepochopení,“ říká Akiva Goldsman, producent filmu. „Na rozdíl od většiny tradičních romantických komedií v něm ale máme spoustu akce a explozí. Akce je ale až ve druhém plánu – nejdůležitější jsou postavy. Film vypráví příběh manželů, kteří jsou tlačeni k tomu, aby se navzájem ulovili a zabili – to je po dlouhých letech jediná věc, která je donutí věnovat si navzájem trochu pozornosti. Když se o sobě dozví pravdu, znovu se do sebe zamilují“, dodává producent.

„Film obsahuje dramatické scény, které se týkají partnerských vztahů, ale také obří akční a bojové sekvence, jež posouvají hranice kinematografie. A v neposlední řadě v něm najdete spoustu humoru. Vše je skvěle vyvážené a působí to jako skutečný život, respektive manželství,“ říká Angelina Jolie, krásnější polovička zabijáckého tandemu.

Film získal pět cen a šestnáct různých nominací, jmenujme například cenu Saturn kterou mu udělila americká Akademie science-fiction, fantasy & horrorových filmů, nebo cenu Asociace kostýmních designérů za nejlepší kostýmy, kterou obdržel Michael Kaplan.

Angelina Jolie a Brad Pitt také vyhráli cenu MTV za „nejlepší souboj“ ve filmu, ovšem v kategorii „nejlepší polibek“ se jim podařilo získat pouze nominaci. Je vidět, že se umí líp mlátit než líbat, což pro ně jako pro skutečné manžele nemusí být do budoucna právě dobré vyhlídky.

Originální název:Mr. & Mrs. Smith

Žánr: Akční, Komedie

Rok vzniku: 2005

Země původu: USA

Délka: 120 minut

Režie: Doug Liman

Scénář: Simon Kinberg

Hrají: Angela Bassett, Terence Stamp, William Fichtner, Jacqueline Bisset, Brad Pitt, Angelina Jolie, Vince Vaughn, Michelle Monaghan, Matt Gallini, Kerry Washington, Elijah Alexander, Ron Bottitta, Keith Diorio, Sabi Dorr, Mark Ivanir, Benton Jennings, Simon Kinberg, Peter Lavin, Sean Mahon, Derek Medina, Will Moore, Mark Newsom, Jordan Osher, Edward Padilla, Eugene C. Palmer, Leonard Armond Robinson, Bryan Anthony, Douglas Caldwell, R. J. Durell

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital DTS, 5.1 anglicky, 5.1 česky

Titulky: česky

Obraz: barevný 16:9

Bonus: z natáčení, vystřižené scény, teaser, trailer