Další novinky na DVD ze Slovenska

  Jakmile začal deník Plus jeden den vydávat DVD 2 x týdně, hned se změnila i strategie konkurenčního Nového času a už druhé úterý vydává DVD pro děti…

Takže v tomto týdnu na Slovensku vychází:

Nový čas
25.09.2007 – Pinocchio a vládca noci – 43,– Sk
Pinocchio and the Emperor of the Night – pohádkový film – příběh nejznámější loutky je plný úžasných dobrodružství.

28.09.2007 – Maléry pána účtovníka – 43,– Sk
Bláznivá italská komedie o chlapíkovi, který měl doma škaredou ženu, v práci přísného šéfa, a všechno to snášel víc než statečně. Hugo Fantozzi pracuje ve veliké společnosti jako účetní. Má pěkné místo, sympatickou a milou ženu, i krásnou dceru. Rovněž je uznávaným šampiónem v přepínání TV stanic na dálkovém ovladači v domě, kde bydlí. Sousedi i kolegové z práce si jej váží. Občas se mu sice přihodí nějaký ten problém či malér. Komu taky ne. Jinak pohoda. Tedy skoro pohoda. To by jste se totiž nesměli jmenovat Hugo Fantozzi.

Plus 1 den
25.09.2007 – Jak básníci neztrácejí naději – 43,– Sk
Štěpán Šafránek (Pavel Kříž) nastupuje jako lékař do rychlé záchranné služby, kde v dispečinku kraluje jeho bývalá sestřička Tonička. Vzápětí mu umírá maminka a aby těch katastrof nebylo dost, postihne Štěpána živelná pohroma – nastěhuje se k němu Kendy (David Matásek), kterému se rozpadlo manželství. Ani vztah s Ute není dokonalý. Nová lékárnice Anička, ale má pocit, že musí Štěpánovi pomoci – a tak začíná nový vztah … Štěpán se příhlásí na konkurs ředitele do místní nemocnice a vyhraje. Jeho iluze a poctivé úsilí zachránit nemocnici, naráží na zkorumpovanou síť podvodníků … Štěpán rezignuje na tuto funkci a vrací se k práci, která má smysl a dává NADĚJI – k záchrance. Mezitím dochází k definitivnímu rozchodu s Ute, ale najednou i Anička, vinou nedorozumění, zmizí ze Štěpánova života … Štěpán se rozhodne ji stůj co stůj najít … kde však BÁSNÍCI potkávají NADĚJI? …

27.09.2007 – Tankový prapor – 43,– Sk
Filmový hrdina Danny Smiřický, kterému je souzeno přežít dva a půl roku v československé armádě, má jedno společné s dobrým vojákem Švejkem, mužem, který musel předstírat, že je idiot, aby přežil vojenskou mašinérii Rakousko-Uherska. I v socialistické armádě se musel člověk, i když byl intelektuál jako Danny, tvářit podobně, chtěl-li přežít. TANKOVÝ PRAPOR – první československý soukromý film, smutná komedie o absurditě padesátých let ve východní Evropě. Vznikal v absurdních podmínkách těsně po československé revoluci, stal se událostí sezóny. Jde o adaptaci nejslavnější a nejvydávanější knihy československého disidenta Josefa Škvoreckého, která v jeho oblasti přestala být samizdatem až po svržení komunismu. Příběh sám, přestože vznikl v padesátých letech, má v sobě prvky božské srandy přebíjející tragiku a absurditu života uprostřed nesvobody TANKOVÝ PRAPOR je prvním pokusem se podívat na absurditu války a příprav na ni východoevropskýma očima. Stal se tak divácky přitažlivou a originální výpovědí o kruté době, kterou musely východoevropské národy pod diktátem Sovětského svazu projít.

Nový Čas pre ženy (týdenník)
25.09.2007 – Neverte mužom – 79,90 Sk (11,90 Sk cena časopisu + 68 Sk cena DVD)
Rebecca a Tom jsou šťastný manželský pár. Tom by byl však šťastnější, kdyby s ním Rebecca spávala častěji a ona by zase byla raději, kdyby ji nechal na pokoji. Tom právě odešel z dobře placeného místa. Je doma, zaobírá se častějším sexem a rád by už konečně zjistil, co od života vlastně chce. Rebecca je na druhé straně velmi úspěšná herečka a momentálně se plně soustředí na premiéru své nové hry. Rebečin bratr Tobey už 10 let chodí s Elaine. Ona by se rada usadila, vdala a měla děti, ale pro Tobeyho by to byl malý krok ke smrti. V obou vztazích to začne skřípat. Rozejdou se. Tom a Tobey mají, co chtěli. Každý žije sám a může si dělat, co chce, hádat se kdykoliv a zjišťovat, která je ta pravá. Ale přichází nečekaný zvrat. Oba dva zjišťují, že to, co doopravdy chtějí, nechali odejít, a že tak to zůstat nemůže. Začnou plánovat, přičemž vědí, že musí udělat něco drastického. Nyní nelze váhat. …Je nutné připravit dokonalý plán… jde o vše.

EUROTELEVÍZIA (týdeník)
28.09.2007 – Putovanie tučniakov – 113 Sk (23 Sk cena časopisu + 90 Sk cena DVD)
Úchvatné dobrodružství z nehostinné Antarktidy, které získalo Oscara za nejlepší dokument.