Lidé a Země 06/2007 – Cestománie 6

Zeměpisný a cestopisný měsíčník Lidé a Země v čísle 2007/06 má opět celých 164 stran! Tématem měsíce je Peklo i ráj pod Saharou. V pořadí již šestý disk se seriálem Cestománie se jmenuje Květy Pacifiku. Cena časopisu i s DVD je 89,– Kč.

Léto je jako stvořené pro toulky světem a to obvláště zeměmi, které omývá oceán a oplývají krásnými plážemi. Největším oceánem je Tichý oceán, v němž díky sopečné činnosti vznikly korálové ostrovy, jimž je věnováno toto DVD. Tyto ostrovy připomínají ráj na zemi nejen díky krásným domorodkyním, ale i díky dobrému jídlu, exotickým plodům, vlahým nocím a krásné hudbě.

Na DVD jsou tyto tři kapitoly:
Francouzská Polynésie: Nebe na zemi
Cookovy ostrovy: Květy Pacifiku
Fidži: Zemí bývalých lidožroutů

Pozemský ráj již není dávno domovem jen Polynésanů, ale i přicestovalých cizinců, zejména upachtěných Evropanů ale třeba i Číňanů. Někteří z nich se oženili s Tahiťankami a jejich potomci žijí na ostrovech dodnes. Vidina nebe na zemi přilákala na tyto ostrovy i malíře Paula Gaguina. Namaloval zde přes 300 obrazů, tato zem ho proslavila a on jí to bohatě vrátil.
Příroda vás zde obdaruje vším co potřebujetem stačí to jen utrhnout ze stromu nebo vylovit z moře. Polynésané jsou děti ráje, věčně usměvaví a klidní. Tak je poznali první Evropané, kteří sem přišli a takoví jsou dodnes.

V časopise si přečtete:
Černé svědomí bílého muže
Budování nového jihu (Súdán)
Skryté bolesti Keni (Keňa)
Dřina a bohatství Boranů (Etiopie)
Hlu-Hlu-We, kdo v Tobě přebývá? (Republika Jižní Afrika)
Uličkami starého Tripolisu (Libye)
Armáda mrtvých (Česká republika)
Břehy muslimské i křesťanské (Bosna, Černá hora)
Příbuzné texty:
• Cestománie 1 – Tři africká zastavení
• Cestománie 2 – Čína – říše středu
• Cestománie 3 – Pod ochranou Buddhy
• Cestománie 4 – Na východě Afriky
• Cestománie 5 – Široká ruská duše