Video & DVD & Domácí kino – Návrat pana Ripleyho

Na pultech se v tomto týdnu objevila další nečekaná novinka. Časopis Video & DVD & Domácí kino s označením září 2008 a podtitulem Vše, co potřebujete vědět o domácím kinu, obsahuje DVD s filmem Návrat pana Ripleyho v celkové ceně 195,- Kč. Jedná se o pokračování filmu Talentovaný pan Ripley .

Na obálce časopisu jsou upoutávky na 32 stran recenzí nejžhavějších novinek filmů na DVD, na projektor Pioneer KRF-9000FD, velký test DVD/HDD rekordérů, multimediální sestavu Alpine IVA-W505R do auta nebo zvukové zařízení s THX Ultra2 zvukem Denon AVP-A1HD a POA-A1HD. Hlavním tématem čísla je pak HD Video na počítači.

Ovšem nás zajímá především přiložené DVD ve standardní (tlusté) krabičce:

Po smrti svého přítele, mladého malíře, psychopatický Tom Ripley, vynalézavavý Američan, žije v Londýně. Skrývá svoji kriminální minulost a snaží se udržet přítelovo jméno naživu, aby si mohlo užívat jeho dědictví, které nabývá řádů miliónů. Padělá umělecká díla která jsou přisuzována mrtvému malíři, kterého se snaží touto cestou udržet ještě „naživu“.

Když jeden milovník umění objeví jeden z padělků, Ripley přijde na tiskovou konferenci převlečený za mrtvého malíře, aby prokázal, že jeho díla jsou pravá. Nepodaří se mu ho však přesvědčit, tak ho pozve domů a zavraždí. Vše nabere nepříjemně rychlý spád, když policie vedená detektivem Websterem přijde hledat zmizelého muže.

Žánr: Thriller / Drama / Romantický

Země původu: Německo

Rok vzniku: 2005

Délka: 97 minut

Světová premiéra: 6. listopadu 2005 (AFI Film Festival)

Původní název: Ripley Under Ground

Režie: Roger Spottiswoode

Námět: Patricia Highsmith (stejnojmenný román)

Scénář: W. Blake Herron, Donald E. Westlake

Produkce: Steve Christian, Antoine de Clermont-Tonnerre, Marco Mehlitz, Michael Ohoven, Stephen Ujlaki, David Valleau, William Vince

Hudba: Jeff Danna

Kamera: Paul Sarossy

Společnost: Cinerenta Medienbeteiligungs KG

Natáčeno: Ostrov Man / Velká Británie

Hrají: Barry Pepper (Tom Ripley), Jacinda Barrett (Heloise Plissonová), Tom Wilkinson (John Webster), Willem Dafoe (Neil Murchison), Alan Cumming (Jeff Constant), Claire Forlani (Cynthia), Ian Hart (Bernard Sayles), Douglas Henshall (Derwatt), François Marthouret (Antoine Plisson), Frederique Michelle (Annette), Mika Simmons (Sandy)

Údaje o DVD (vydavatel MagicBox):

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, 5.1 česky

Titulky: česky

Obraz: PAL 16:9

Bonus: žádný