Šíp – Jen počkej! 1

A je to tady! Konečně po spoustách nudných animáků přichází Kotenočkin a jeho klasika. Moskva dala světu nejen Mrazíka, ale i Vlka a Zajíce. První díl animovaného seriálu Jen počkej! vychází dnes 5. října 2007 v pátečním Šípu za pouhých 38,- Kč.

Smolařského vlka a mazaného zajíce mají rády snad všechny děti, ale fandí jim i dospěláci. Všichni se skvěle baví při jejich honičkách a veselých dobrodružstvích. Pověstné se stalo Vlkovo závěrečné zoufalé volání „Jen počkej, Zajíci!“

V dobách socialistického Československa měla sovětská filmová produkce u nás zelenou. A jak už to tak bývá, vedle spousty rozvláčných a režimu poplatných slátanin se objevily i perly, jako například právě „večerníčkový“ seriál Jen počkej. Ostatně ruské pohádky měly vždycky něco do sebe. I když by někdo mohl říct, že seriál měl úspěch hlavně díky absenci konkurenčních animáků anglo-americké produkce, není tomu tak. Tenhle animák byl však natolik originální, že zaujme i dnešní děti, které jsou válcovány mnohem širší nabídkou různých šmoulů, pokémonů, potažmo simpsonů a dalších.

Příběhy nerozlučné dvojice se zaujetím sleduje už několikátá generace dětí. Seriál je doplněn skvělou hudbou, v níž poznáte spoustu známých melodií z pokladnice ruského lidového folklóru, ale i světového popu, jazzu i vážné hudby.

Seznam kapitol:

01. Na pláži

02. V parku

03. Na silnici

04. Na stadionu

05. Nové nápady Vlka

06. Příhody na vsi

07. Na lodi

08. Nezapomenutelný karneval

Žánr: Animovaný / Dětský

Originální název: Nu Pogodi!

Země původu: Sovětský svaz

Rok vzniku: 1969

Délka: 80 minut (75:20)

Námět a scénář: Falix Kamov, Alexandr Kurljandkij, Arkadij Chajt

Výtvarník: Vjačeslav Kotenočkin, Sergej Rusakov

Střih: E. Petrova

Zvuk: G. Martynjuk

Hudba: G. Krylova

Distributor: Zems, Urania

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: žádný