MF DNES – Lidské tělo 1

Deník MF Dnes udělal radost všem, kteří mají rádi vědecké dokumenty. Začal totiž vydávat sérii Lidské tělo. Jedinečný dokumentární cyklus BBC o něčem, co je nám všem společné. Vychází celkem na čtyřech DVD. První díl vyšel 9. října 2007, druhý vyjde 16. října 2007. Cena 38,- Kč.

V tomto unikátním seriálu BBC prozkoumáváme a vysvětlujeme život unitř nesložitějšího mechanizmu na Zemi-naše těla. Nejmodernější zobrazovací technika nám umožňuje cestovat cévami, vejcovody i po mozku, abychom pochopili, jak naše tělo pracuje. Tato série mapující nejen narození, ale i smrt oslavuje také naši mysl, vědomí a pocity.

Lidské tělo je nám všem společné – všichni jíme, spíme, vylučujeme. Každou sekundu provádí naše tělo miliardy činností. Vše řídí mozek – nejdokonalejší a nejzranitelnější orgán v našem těle. Lidské tělo se vyvinulo evolučním procesem z nejjednodušších bakterií převratnými vývojovými změnami. Autoři seriálu zkoumali tělo člověka celé dva roky. O to, co zjistili, se chtějí podělit s diváky na tomto DVD.

Během této cesty za poznáním byla použita ta nejmodernější technika včetně nejnovějších způsobů snímání. Uvidíte známé skutečnosti úplně novýma očima. Jsou použity 3D prostorové animace a mikroskopické záběry vnitřního světa lidského organismu.DVD obsahuje 2 epizody:

Příběh života – Každou vteřinu se v našem těle odehrává celý svět zázračných mikroskopických událostí.

Každodenní zázrak – Drama početí startuje ten nejpropracovanější životodárný stroj na Zemi.

Žánr: Dokumentární

Země původu: Velká Británie

Rok vzniku: 1998

Původní název: The Human Body

Délka: 98 minut

Režie: Christopher Spencer

Produkce: Richard Dale, Sandra Gregory, Lorraine Heggessey

Kamera: Dave Barlow, Rob Franklin, Chris Hartley, Tim Shepherd

Střih: Darren Jonusas

Společnost: British Broadcasting Corporation / The Learning Channel

Účinkují: Andrew Blackall (otec), Beatrice Beatrice, Hannelorre Hannelorre, Herbie Herbie, Jeff Jeff, Phillippa Phillippa, Jay Simon, Viola, Robert Winston (vypravěč), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: ?

Formát obrazu: 4:3, barevný, PAL, MPEG-2