Šíp – Copak je to za vojáka

 

V úterý 16. října 2007 vydává deník Šíp ve své úterní edici příbalové DVD s filmem Copak je to za vojáka. Cena 40,- Kč.

 

V české filmové komedii z roku 1988 se můžete přesvědčit o tom, že vojna sice nebyla kojná, ale jinak to byla náramná legrace. Svobodník Kouba sloužící u výsadkářů má slabost na ženy. Jeho nadřízený ho nemá rád. V době vojenského cvičení na cestě do kasáren však Kouba ukáže opravdový charakter, když zachrání život malému chlapci, usvědčí zloděje a najde si partnerku na celý život sestru velitele. 

 

Úspěšná česká komedie, která se setkala s velkým ohlasem u diváků a při uvedení do kin, lámala veškeré rekordy návštěvnosti! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tímto filmem se dostal do povědomí herec Jiří Langmajer, kterého dnes známe především z komerčních seriálů typu Ordinace v růžové zahradě. Narodil se v muzikantské rodině v Plzni, je ženatý, má dvě dcery. Vystudoval hudebně-dramatický obor pražské Konzervatoře. Jeho stálé angažmá je v Divadle Pod Palmovkou, před tím byl krátce i v Divadle na Vinohradech. Hostoval také v Národním divadle, Hudebním divadle Karlín nebo také ve Viole. V roce 2000 se za roli Caliguly stal držitelem prestižní ceny Thálie pro umělce do 33 let. V rámci Letních shakespearovských slavností hrál spolu s Janem Třískou v Králi Learovi v režii Martina Huby. Rok na to na pražském hradě nazkoušel roli Hamleta v režii Lucie Bělohradské. Hamlet se pro svůj velký úspěch hrál tři léta za sebou.  

 

Žánr: Komedie

Rok vzniku: 1987

Země původu: Československo

Délka: 82 minut

Kinopremiéra: 1. července 1988

Režie: Petr Tuček

Druhá režie: Milan Cieslar

Asistent režie: Jiří Purchart

Námět: Pavel Hajný

Scénář: Pavel Hajný, Petr Tuček

Dramaturgie: Josef Šilhavý

Produkce: Jiří Zika, Ivo Pitrák, Olga Zelenská

Kamera: Josef Pávek

Druhá kamera: Václav Zajíček

Asistent kamery: František Kučera

Hudba: Petr Hapka

Střih: Ivana Kačírková

Kostýmy: Ivana Šislerová, Iveta Trmalová

Masky: František Příhoda

Zvuk: Karel Jaroš

Architekt: Ludvík Široký

Odborný poradce: Jaroslav Arnošt

Společnost: Filmové Studio Barrandov

Hrají: Jiří Langmajer (svobodník Milan Kouba), Karel Roden (kapitán Tůma), Pavel Hejlík (Šlapetka), Tomáš Valík (Jirsa), Václav Čížkovský (Šány), Ivo Helikar (Honza), Tomáš Karger (Trůneček), Veronika Gajerová (Vlasta), Vítězslav Jandák (major Průcha), Bronislav Poloczek (náčelník VB), Miriam Hynková (babička), Vlasta Meszároszová (Lenka), Ivana Vávrová (stopařka), Valentina Thielová (Janečková), Oldřich Velen (předseda MNV), Jan Pohan (velitel milice), Jan Skopeček (lesní dělník), Mirko Musil (průvodčí), Václav Vydra (příslušník VB), Michal Kocourek (zajatý voják), Svatopluk Schuller (vykrádač chat), Tomáš Vacek (voják – Milanův spolužák), Jan Kraus (voják), Jan Kuželka (řidič masny), Roman Fišer (vojín Petr), Filip Švarc (poraněný kluk), Vlasta Peterková (matka zachráněného kluka), Milan Šimáček (kamarád zraněného kluka), Petr Jákl (pracovník masokombinátu), Jiří Hromada (velitel čety)

 

 

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: česky  

Obraz: barevný 4:3 

Bonus: fotogalerie, rozhovory (Jiří Langmajer, Tomáš Karger, Bronislav Poloczek, Petr Hapka), filmografie