Slovensko – 42. týden

Na Slovensku vychází další DVD tituly v edici VAPET Vás baví. Jedná se o filmy, které již vyšly dříve v Česku. Vydávání příbalových DVD pokračuje i v dalších denících, jako je Nový čas, TV Svet a Plus jeden deň.

VAPET Vás baví – 48,– Sk
16.10.2007 – Z pekla štěstí 2
 
Z Markýtky a Honzy je milující se a milovaný královský pár. Vychytralá princezna Eufrozína omámí Lucipera svým půvabem a pomocí sedmimílových bot i s tatíčkem prchá z pekla, aby se opět dala dohromady s králem Brambasem a zbavila Honzu trůnu. Také zlá sestra Dora využije nepřítomnosti Honzy, který je na tažení proti nepříteli, a vetře se na zámek, kde málem připraví o život Markýtku i jejího právě narozeného syna, jen aby potom sama Honzu mohla získat. Na straně zamilované dvojice stojí ale tentokrát vedle Kujbaby, Hnipírka, Valihracha či prozíravé kmotřičky a dvojice čertů i sám Luciper, tříhlavá saň s malým dráčetem a další postavičky. V humorné podobě se tu oproti prvnímu dílu setkáme i s novými pohádkovými rekvizitami, jak je vedle zmíněných sedmimílových bot představují tři přání plnící zlatá rybka, kašička z kouzelného hrníčku nebo nápoj zapomnění. Zlo je podle zákonů pohádky nakonec potrestáno a královský tatíček s Eufrozínou, Brambasem a Dorou se tísní v pekle ve společném kotli…
Deník Nový čas – 43,– Sk
16.10.2007 – Cesta do fantazie
Hrdinkou příběhu je 10-ti leté děvčátko, které se s rodiči stěhuje do nového města. Cestou zbloudí a skončí v opuštěném lunaparku s kiosky a občerstvením. Rodiče neodolají pokušení a navzdory tomu, že je nikdo nezval ke stolu, pochutnají si na lahůdkách. Tehdy se začíná pouť hlavní hrdinky, která musí najít cestu zpět do reálného světa.
Deník Nový čas – 43,– Sk
19.10.2007 – Maléry pana účetního 2
Pracovní morálka italských úředníků je mimořádně vysoká, neboť představa nezaměstnanosti je všudypřítomná. Fantozziho dcera navíc oznámí, že čeká dítě. Našel se totiž otrlý dobrodruh, který jí v tom pomohl. Fantozzi se proto rozhodne navštívit nemocnici za účelem radikálního zákroku. Omylem na operačním stole skončí náš pan účetní. Po intervenci u prezidenta republiky je však Fantozzimu uříznutý úd zpátky přišit. Navíc čeká na Fantozziho podniková olympiáda.
Denník Plus jeden deň – 43 Sk
16.10.2007 – Kameňák 3
A jsme znovu v Kameňákově. Den tu začíná jako vždycky. V ložnici Pepy a Vilmy. Jen výhled z balkonu je té neděle pro Pepu překvapivý. Policejní náčelník k nemalému údivu zjišťuje, že se do sousedství nastěhovala početná cikánská rodina a tak Vilma s Julčou musí neprodleně nastoupit na hodiny karate a bojových cviků. Jenže lekce s Oldou opravdu nejsou o sebeobraně. Za lordem a lejdy přijíždí z Anglie jejich syn Willy, který je otřesen milostným zklamáním se zahradníkem, a babka Nováková opustila tento svět, takže děda Novák je teď náhle bez kontroly. Kropáčkové sice vyschl modrý pramen, ale energie má stále na rozdávání, a lékařka Helena odjela s tělocvikářem na svatební cestu na Kypr. Jinak je vše téměř při starém. Leo Khon, nejbohatší muž Kameňákova, vlastní mj. i fotbalový klub. Mužstvo tvoří přátelé a známí, včetně hospodských štamgastů. Má to ale háček, hrají pod psa a dokáží prohrát i s nejslabším týmem Balvanů z Kameniček. Khonova tchýně odmítne přihlížet takovému plýtvání „rodinných“ peněz a ve chvíli, kdy sama vyhraje ve sportce závratnou částku, se vsadí se zetěm, že ona, která o fotbalu neví zhola nic, postaví do týdne jedenáctku, která rozdrtí jeho i ty darmožrouty. Aby ne, když ti kluci cikánští se s fotbalovým míčem snad narodili. V sázce je mnohem víc a každé mužstvo má za vítězství slíbenu prémii. Khonovi hráči bojují dokonce o přízeň Dolly Buster. Takové utkání Kameňákov nezažil a ještě dlouho na něj bude vzpomínat
EDICE časopisu TV SVET (dvojtýdenník)
16.10.2007 – Pianista
Film Pianista je příběhem Wladyslawa Szpilmana, skvělého pianisty a uznávaného interpreta Chopinových skladeb. Příběh začíná v okamžiku, kdy ve varšavském rádiu zní Chopinovo Nokturno v C# moll v jeho podání. Píše se rok 1939 a Szpilmanovi je 28 let. Polsko je napadeno německými vojsky, která brzy přicházejí i do jeho hlavního města Varšavy. Téměř okamžitě jsou uplatněny tvrdé restrikce vůči zdejší židovské komunitě. Szpilman a jeho rodina – rodiče, bratr a dvě sestry – žili až dosud spokojeným životem, brzy jsou však také donuceni podřídit se ponižujícím pravidlům. Kromě toho, že jim docházejí peníze a jídlo, musí pod hrozbou přísného trestu nosit na rukou Davidovu hvězdu. Nátlak se postupně zvyšuje a rodina je na tom stále hůře. Brzy jsou donuceni prodat obrazy, stříbro, nábytek a nakonec i Szpilmanovo drahocenné piáno. Největší ranou je však rozhodnutí, podle kterého mají být všichni Židé umístěni do uzavřeného areálu, obehnaného vysokými zdmi – na místo, které brzy vstoupí do dějin jako Varšavské ghetto.
Příbuzné texty:
• Slovensko – 41. týden
• Nový čas – Sněhurka navždy šťastná, Kulový blesk
• Medená veža
• Další novinky na DVD ze Slovenska
• Příbalová DVD na Slovensku – novinky
• Co vychází na DVD na Slovensku
• Slovenský film 70. let
• Plus jeden deň – co vychází v říjnu 2007
• Plus jeden deň – Tři veteráni
• Plus jeden deň – Marečku, podejte mi pero
• Plus jeden deň – Tři oříšky pro Popelku
• Plus jeden deň – Jak vytrhnout velrybě stoličku