Úterní Šíp s DVD – Dva na koni, jeden na oslu

Režiséra Jiřího Sequense známe především z kriminálních seriálů Hříšní lidé města pražského nebo 30 případů majora Zemana, ale v jeho filmografii najdeme filmy z jiných žánrových oblastí, jako je například komedie z historie Dva na koni, jeden na oslu. Vyjde v úterý 23. října 2007. Cena 40,– Kč.

Muzikálovou verzi úspěšné hry Oldřicha Daňka převedl v roce 1986 na filmové plátno režisér Jiří Sequens. Odehrává se ve 14. století v Čechách za panování krále Václava IV. Jejími hrdiny jsou tři žoldnéři, kteří bojují vždy na nesprávné straně a vždycky jsou biti, přesto jsou ale morálními vítězi všech bojů, konfliktů a šarvátek.

Žánr: komedie, historický
Země původu: Československo
Rok vzniku: 1986
Délka: 127 minut
Režie: Jiří Sequens
Radoslav Brzobohatý – Hřbet, Jaromír Hanzlík – Zajíc, Svatopluk Skopal – Svatý, Sylva Sequensová – Bezka, Dagmar Veškrnová – Perchta, Zora Jandová – Běta, Jiří Sova – Psí noha, Josef Vinklář – Mátoha, Boris Rösner – Píšťalka, Jan Přeučil – rychtář, Jan Čenský – Chval, Václav Sloup – Meloun, Stanislav Fišer – putykář, Bořivoj Navrátil – hejtman, Petr Drozda – Kadeřavý, Karel Engel – Hoňsobě, Eva Jeníčková – Motýlek

Námět: Oldřich Daněk
Scénář: Jiří Sequens
Kamera: Viktor Růžička
Architekt: Jiří Hlupý
Hudba: Vítězslav Hádl
Střih: Petr Sitár
Bonusy: Filmografie, fotografie, rozhovory: Radoslav Brzobohatý, Svatopluk Skopal, Zora Jandová
Regiony: ALL
Zvuk: český DD 2.0
Obraz: 4:3, barevný, PAL
Titulky: české pro neslyšící

 

Příbuzné texty:
• DVD z úterního Šípu
• Co vychází na DVD v říjnu 2007
• Kde sehnat starší DVD z novin a časopisů?