Video Domácí Kino 10/2007 – Rolling Stones: Let’s Spend …

Nové číslo časopisu Video Domácí Kino obsahuje jako přílohu něco pro milovníky hudebních DVD. Jde o dokument o americké rockové skupině Rolling Stones: Let’s Spend the Night Together.

Název snímku předčasně zemřelého režiséra Hala Ashbyho Rolling Stones – LET’S SPEND THE NIGHT TOGETHER je odvozen z titulu slavného hitu této skupiny a zároveň je i výzvou filmovým divákům: Buďme spolu tuto noc.

Když se film připravoval do distribuce, nikoho nemohlo napadnout, že by diváci měli možnost vidět u nás něco jiného než právě jen filmový dokument o jedné z nejslavnějších světových skupin. Stalo se však nemožné a 18. srpna 1990 vystoupili Rolling Stones na jediném koncertu na Strahovském stadiónu (výtěžek byl věnován na dobročinné účely). Mimořádné akci byla věnována i mimořádná publicita.

Americký snímek z roku 1982 připomene zúčastněným atmosféru nezapomenutelného večera nezúčastněným alespoň přiblíží, jak koncerty Rolling Stones vypadají. Hal Ashby natáčel s početným štábem spolupracovníků( koncerty z amerického turné skupiny v roce 1981. Na otevřeném stadiónu Sun Devil Stadium v Tempe, Arizona, pracova1 se čtrnácti kamerami, v uzavřené Meadowlands‘ Brendan Byrne Arena v East Rutherfordu, New Jersey, dokonce s dvaceti kamerami. Dílo vzniklo perfektním sestřihem tří koncertů. Na rozdíl od většiny podobných dokumentů je skutečně záznamem vystoupení s minimem pohledů do zákulisí použitých doku-mentů a fotografií, ilustrujících bodově vývoj skupiny. „Hlavním hrdinou“ je zpěvák a kytarista Mick Jagger, jehož neuvěřitelný výkon sledují kamery skutečně zblízka. Koncerty Rolling Stones se vyznačují také důrazem na vizuální stránku a i ta se ve filmu uplatní. Umocňují ji i záběry z vrtulníku na osvětlené stadióny. Samozřejmostí je i kvalitní zvuková stopa.

Originální název: Let’s Spend the Night Together
Žánr: hudební dokument
Režie: Hal Ashby
Účinkují: Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts, Bill Wyman, Ron Wood, Ian Stewart, Ian McLagan, Ernie Watts, Bobby Keys, Jerry Hall.
Snímek byl nominován na cenu Grammy v kategorii nejlepší hudební video album v roce 1984.
Produkce: Ken Ryan, Ronald L. Schwary
Kamera: Caleb Deschanel, Gerald Feil
Střih: Lisa Day
Playlist:
Under My Thump
Lets Spend The Night Together
Shattered
Neighbours
Black Limousine
Just My Imagination
Twenty Flight Rock
Let Me Go
Time Is On My Side
Beast Of Burden
Waiting On A Friend
Going To A GoGo
You Can Always get What You Want
Little T&A
Tumbling Dice
Shes So Cold
All Down The Line
Hang Five
Miss You
Let It Bleed
Start Me Up
Honky Tonk Woman
Brown Sugar
Jumping Jack Flash
I Cant Get No Satisfaction
Bonusy: Trailery, Gallerie
Obraz: 16:9 Anamorphic Widescreen
Zvuk: DTS 2.0
Stopáž: 1 hodina 35 minut