Chip 2007/11 s DVD – Hurikány

Téma DVD listopadového Chipu je čtvrté pokračování seriálu Živelní katastrofy nazvané Hurikány a přináší záběry na zničující větry, které likvidují stavby na pobřeží i ve vnitrozemí. Dále videočást DVD obsahuje Školu kamerování Sony a pět trailerů filmových novinek. Cena časopisu i s DVD je 165 Kč (279,– Sk). Vyšlo dnes 24. října 2007.

Živelní katastrofy 4 – Hurikány
Skučící vichr dosahuje rychlosti až 320 km v hodině. Tyhle větry vytvářejí tu nejničivější sílu ze všech přírodních živlů. Hurikán. Strhává střechy budov jakoby byly z papíru a žene na pobřeží obrovské vodní vlny, které zaplavují vše co jim přijde do cesty.

V tropech je počasí velmi nestálé. Je tu teplo a vlhko. Teplé vody oceánu vytvářejí nádherný tropický větřík. Ale tyto povětrnostní podmínky se mohou jako mávnutím proutku proměnit ve smrtící bouři. Stačí aby cokoliv způsobilo, že některý oblak začne růst. A jestli ten útvar nabyde určité struktury a zhoustne, máte z toho tropickou cyklónu, neboli hurikán.

Ale silné větry nejsou jen doménou tropů, ale i subtropů, do jejich klimatické soustavy se poamlu ale jistě dostáváme. Takže pokud vás hrozí představa, že vám jednoho dne vítr sebere střechu, nenechte si tento film ujít. Uvidíte, co vás čeká.
Film je s českým dabingem.
Škola kamerování Sony

Praktický filmeček, který se hodí pro všechny začínající amatérské filmaře. Animovaná postavička vás provede hlavními zásadami při pořizování videozáznamu kamerou Sony. Až na to šílené pačeské slovo kamerování je to ok. Taky neříkám, když jdu ráno vyhodit do popelnice odpadky, že se jdu zpopelnit.
Krátký film je v angličtině s českými titulky.

V sekci Filmové novinky se seznámíte s těmito novými filmy:
    * Alien vs. Predator 2: Requiem
    * Hitman
    * Invaze
    * Ironman
    * Zbouchnutá