MF DNES – Lidské tělo 4

Už počtvrté a naposled se setkáme se seriálem Lidské tělo (The Human Body), který vychází v deníku MF DNES v úterý 30. října 2007. Celý seriál tak vychází na 4 DVD. Cena 38,- Kč

Dost pochmurný závěr seriálu i konce lidského života. Jsme svědky blížící se smrti u člověka postiženého fatální rakovinou žaludku. Pro ty z vás, kteří se často stravujete v provozovnách rychlého občerstvení, nebo v supermarketech kupujete levné konzervy neurčitého původu i složení, je to docela výstražná ukázka toho, co vás nejspíš čeká na konci vašeho života.

Dále je ukázán průběh infarktu. Zde vidíme, že smrt není tak rychlá, jak by se laikovi mohlo zdát. I když se zastaví dýchání, ještě chvíli trvá, než se chod zbytku těla zastaví taktéž.

Na posledním DVD jsou tyto dvě části:

Konec života – Dokonce i při umírání odhaluje naše tělo pozoruhodná tajemství.

Bonus – Jak se natáčel cyklus Lidské tělo.

Padesátiminutový dokument o tvorbě záběrů jednotlivých epizod cyklu Lidské tělo. Obsahuje rozhovory mnoha lidí, kteří stáli v zákulisí natáčení. Jedná se o producenty, režiséry, kameramany a tvůrce počítačových efektů a animací. V podstatě jde o film o filmu, dopodrobna se zabývající technikami použitými při výrobě jednotlivých dílů.

Žánr: Dokumentární

Země původu: Velká Británie

Rok vzniku: 1998

Původní název: The Human Body

Délka: 98 minut

Režie: Richard Dale, Emma De’ath, Andrew Thompson, Peter Georgi, Christopher Spencer, Liesel Evans, John Groom

Produkce: Richard Dale, Sandra Gregory, Lorraine Heggessey

Kamera: Dave Barlow, Rob Franklin, Chris Hartley, Tim Shepherd

Střih: Darren Jonusas

Společnost: British Broadcasting Corporation / The Learning Channel

Účinkují: Andrew Blackall (otec), Beatrice Beatrice, Hannelorre Hannelorre, Herbie Herbie, Jeff Jeff, Phillippa Phillippa, Jay Simon, Viola, Robert Winston (vypravěč), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: ?

Formát obrazu: 4:3, barevný, PAL, MPEG-2