Atypfilm – Holky to chtěj taky

Některé nápady je potřeba vyždímat do poslední kapičky, když tomu prvnímu zabraly a vynesly slušný zisk. A tak když se chytlo téma mládí a sex, začal se objevovat film za filmem, název navazoval na název, pořadová čísla se zvyšovala. I když se původně očekávalo vydání „Kluci to taky chtěj“, podle plánu na webových stránkách je u společnosti Atypfilm ve čtvrtek 21. srpna 2008 nejprve na řadě Holky to chtěj taky za 42,– Kč. A v rámci tradice má film pokračování, takže uvidíme.

„Zažila jsem konečně ten pravý orgasmus?“ Podobnou otázku si časem položí každá dívka s určitou mírou podezřele nejednoznačných praktických zkušeností v oblasti sexu. Tři nejlepší kamarádky Ingen, Victoria a Lena jsou sice sexy a navíc chytré, ale snad díky Amorově škodolibosti jsou právě jejich milostné zážitky naplněny spíše než spalující vášní veselými historkami s předčasnou pointou. Ne, že by nápadníků bylo málo, ale umění milovat v středoškolských osnovách nenajdete. V takovou chvíli může vzít frustrovaná dívka do vlastních rukou nejrůznější pomůcky, nebo … svůj osud. Podnikavé přítelkyně se pustí do hledání ztraceného orgasmu s pružností osmnáctiletých a důkladnou teoretickou přípravu testují v praxi. Zatímco Ingen jde na věc s přesností téměř vědeckou, Victoria vidí cíl v kvalitě zrozené z kvantity a Lena romanticky věří, že první velký orgasmus jí přinese první velká láska. Přes nečekaná dobrodružství a řadu komických úskalí dospěje hledání ztraceného orgasmu u všech tří kamarádek k překvapivě působivému vyvrcholení.

Středoškolačka Inken dostane k osmnáctým narozeninám spoustu dárků, je mezi nimi také kazeta o ženách a jejich orgasmech. Pustí si ji s kamarádkami, zkušenou Vicky a nesmělou Lenou a uvědomí si, že ještě nikdy podobný pocit nezažily. Rozhodnou se to napravit a ještě téhož večera na večírku u kamarádky Julie, kde bez meškaní přejdou od slov k činům.

Inken se nechá odvést do ložnice svým samolibým přítelem Timem, tomu se však přes veškeré chvástání nepodaří dívku vzrušit. Vicky se sice v kuchyni vrhne na jednoho mladíka, shodí však lampu a dostane ránu elektrickým proudem. Leny se líbí hvězda školní rockové kapely Nick, toho se však zmocní vyzývavá frajerka Chayenne a ona sama se navíc před ostatními zesměšní, když si z ní vystřelí mladík přezdívaný Lebka. Ani jejich další snažení nepřináší kýžené výsledky, spíše naopak. A pak Inken nečekaně zažije svůj první orgasmus při jízdě na kole. Dívky se začnou zabývat otázkou dosažení orgasmu téměř vědecky, jejich pokusy však nepřináší kýžený výsledek. Nevyjde ani náročný cyklistický výlet, ani schůzka, kterou si Vicky a Inken domluvily přes internet. Jejich vytrvalé pátrání po orgasmu navíc začíná poněkud komplikovat jejich vztahy s kluky, kteří se je pokoušejí získat. A tak se nakonec otrávené dívky rozhodnou, že už nikoho nechtějí a obejdou se v životě i bez orgasmu.

Přesto se nakonec dohodnou, že si ještě společně vyrazí na velký mejdan. A možná právě proto, že přestaly hledat, začnou postupně nacházet. Nejen orgasmus, ale také poznání, že nad každý, byť technický dokonalý orgasmus, je mnohem lepší láska.

Divácké názory oscilují z jednoho pólu do druhého: Trapné a ještě k tomu německé!

A víte že to vlastně ani nebyla taková hrůza jako jsem si myslel? Tím, že jdou Mädchen, Mädchen trochu jinou, poněkud slušnější cestou, si rozhodně nepohoršily – srovnejme s Kluci to taky chtěj, Kalhoty v pozoru… A hvězdička navíc je za to, že se v Německu podařilo najít tři dívčiny nadprůměrně milého vzhledu.

Žánr: Komedie
Země původu: Německo
Rok vzniku: 2001
Délka: 86 min.
Původní název: Mädchen, Mädchen / Girls On Top / Mädchen Mädchen!
Světová premiéra: 29. března 2001 – Německo
Premiéra v kinech ČR: 3. října 2002 s titulky
Režie: Dennis Gansel
Scénář: Colette Burson, Maggie Peren, Kate Robin, Christian Zübert
Produkce: Thomas Augsberger, Matthias Emcke, Tina Fauvet, Viola Jäger, Harald Kügler, Molly von Fürstenberg
Hudba: Martin Probst
Kamera: Axel Sand
Společnost: Olga Film GmbH

Hrají: Diana Amft (Inken), Karoline Herfurth (Lena), Felicitas Woll (Victoria), Andreas Christ (Nick), Max Riemelt (Flin), Florian Lukas (trenér Carsten), Henning Baum (trenér Chris), Arzu Bazman (Chayenne), Thorsten Feller (Thorsten), Dennis Gansel (pošťák), Josephine Jacob (Tina), Ulrike Kriener (Ingrid), Elyas M’Barek, Maggie Perenová (hippie dívka), Martin Reinhold (Dirk), Max Richter (Schädel), Elisabeth Scherer (babička Leny), Alexandra Schiffer (Julia), Germain Wagner (Gero), Frederic Welter (Tim)

Údaje o DVD (na stránkách vydavatele pouze stručná upoutávka, údaje dle obalu z vydání u MagicBoxu):
Zvuk: Dolby Digital 5.1 německy, 3.1 česky
Titulky: česky
Obraz: PAL 16:9
Bonus: Kinotrailer, V zákulisí, Casting, Filmový tým, Vystřižené scény, Storyboard, Herci a tvůrci, O natáčení, Fotogalerie, Videoklipy, DVD-ROM