Sherlock Holmes 18 – Mistr mezi vyděrači

Dnes v pátek 19. září 2008 vychází další, již osmnácté DVD z řady Velcí detektivové – Sherlock Holmes od vydavatelství Amercom.Stejně jako minule i tenokrát disk obsahuje jeden celovečerní příběh, nazvaný Mistr mezi vyděrači. Ničit životy lze i bez násilí – stačí k tomu informace. Sherlock Holmes bojuje s nebezpečným vyděračem. Cena 69,- Kč.

Není snad na světě odpornějšího zločinu – tedy pomineme-li vraždu, pochopitelně – než je vyděračství. Profitovat ze slabosti a strachu svých bližních, pást se na jejich neštěstí, těšit se z peněz, které takto získám… Na to musí mít člověk opravdu silný žaludek. Bohužel lidí, kteří se hodlají takovýmto způsobem obohacovat, se vždycky najde dost. Jeden exemplář tohoto druhu se právě etabloval v Londýně. A je to skutečný mistr svého oboru. Nezastaví se před ničím, neomylně se žene za svou kořistí, umí si – někdy i léta – počkat na nejvhodnější chvíli. Jmenuje se Charles Augustus Milverton a z titulu obchodníka s uměním má přístup i do té nejvyšší společnosti. A dokáže této výhody znamenitě – k neštěstí svých obětí – využívat. Existuje vůbec způsob, jak počínání této zrůdy zarazit? Sherlock Holmes s doktorem Watsonem stojí před možná nejtěžším úkolem své kariéry.

Originální název: The Casebook of Sherlock Holmes: The Master Blackmailer
Režie: Peter Hammond
Námět: Arthur Conan Doyle
Scénář: Jeremy Paul
Produkce: June Wyndham-Davies
Hudba: Patrick Gowers
Kamera: David Odd

Hrají: Jeremy Brett, Edward Hardwicke, Robert Hardy, Norma West, Gwen Ffrangcon Davies, Colin Jeavons, Nickolas Grace, Serena Gordon, Sarah McVicar, David Mallinson a další
Údaje o DVD:
Délka: 103minut
Zvuk: stereo 2.0 anglicky, polsky (lektor)
Titulky: polské, české
Obraz: barevný, 4:3, full frame, PAL
Regiony: 2,4
Formát disku: DVD-5