Filmhouse: Filmové návraty – Temná strana slunce

Filmové návraty měly původně zahájit nový měsíc filmem Domino, nicméně v tuto chvíli je jasné, že Filmhouse ve středu 1. října 2008 na pulty předloží jiný titul. Temná (Odvrácená) strana Slunce za 49,- Kč. Domino se posouvá na středu 8. října. Aktuálně nás tedy čeká dojemný příběh o muži, který najde lásku a dostane lekci o životě, v němž hraje Brad Pitt.

Nick (dle jiných pramenů Rick) je mladý Američan žijící v Jugoslávii (jak vtipně píše jeden ze zahraničních webů – vracíme se do dnů nešťastné spolkové republiky, které se tehdy ještě ani nezdálo o tom, že časem si všechny handrkující se národy vymohou samostatný vstup do Eurovision Song Contestu). Jeho rodiče s ním přijeli, protože N(R)ick má vzácnou fotosenzibilní chorobu. Nikdy nesmí vyjít na Slunce nebo k silnějšímu zdroji světla. Okamžitě se mu začne pálit kůže. A proto se jeho milionářský otec rozhodl vyhledat léčitele, který by mu mohl pomoci, neboť všechny dosavadní lékařské pokusy byly zcela bez úspěchu.

Žánr: Drama / Romantický

Země původu: USA / Kanada / Federativní republika Jugoslávie

Rok vzniku: 1997

Délka: 97 minut

Původní název: The Dark Side of the Sun / Mračna strana sunca / Tamna strana sunca / Ciemna strona słońca

Světová premiéra: prosinec 1997

Režie: Božidar ‚Bota‘ Nikolić

Námět: Nikola Jovanović

Scénář: Andrew Horton, Zeljko Mijanovič

Produkce: Andjelo Arandjelović, Mile Citakovic, Susan Haken, Dusko Mihailov, Boris Nitchoff

Hudba: Vojislav Kostić, Kornelije Kovač

Kamera: Božidar ‚Bota‘ Nikolić

Společnost: Avala Film / Cinequanon Pictures International Inc.

Natáčeno: Montenegro / Jugoslávie

Hrají: Guy Boyd (otec), Brad Pitt (Nick nebo Rick), Cheryl Pollak (Frances), Milena Dravić (matka), Constantin Nitchoff, Gorica Popović (Nina), Sonja Savić, Nikola Jovanović, Boro Begović, Milan Stretenovic, Andjelo Arandjelović, Stole Arandjelovic (Vidar, léčitel), Sreten Mitrovic, Ras Rastoder, Vladan Banovic, Milorad Novakovic, Pedja Rolovic, Vanja Vasic, Šeril Polak, a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky, slovensky

Obraz: barevný 16:9

Bonus: ? žádný