Columbo 19 – Kandidát zločinu

Devatenácté pokračování případů inspektora Columba vychází v úterý 7. října 2008 a nese název Kandidát zločinu. Cena 69,- Kč.

Kandidát na senátora Nelson Hayward vstupuje se svým týmem do rozhodující fáze předvolební kampaně. Manager Harry Stone rozšíří v tisku pověru o tom, že mafie usiluje o život jejich kandidáta. Tím se Nelson Hayward dostává na titulní strany všech novin a jeho šance na zvolení jsou opět o něco vyšší. Samotný Nelson zajde však ještě dále. Svého managera chladnokrevně zavraždí a vše zinscenuje tak, aby zločin vypadal jako neúspěšný atentát na něho samotného. Inspektor Columbo se brzy přesvědčí, že Nelson není onen bezúhonný politik, za kterého se sám vydává. Když Columbo během krátké chvíle odhalí poměr mezi Haywardem a sekretářkou Lindou Johnson, politik pochopí, že proti němu stojí velice silný soupeř. Začíná hra na kočku a na myš.

Země původu: USA
Rok vzniku: 1973
Originální název: Columbo: Candidate for Crime
Žánr: Krimi, detektivka
Režie: Boris Sagal
Hrají: Peter Falk,Jackie Cooper, Joanne Linville, Tisha Sterling, Ken Swofford, Robert Karnes, Jay Varela, Vito Scotti, Regis Cordic, Sandy Kenyon, Jack Riley, Mario Gallo, Jude Farese, Clete Roberts, Angelo Grisanti, Lew Brown, Don Diamond, James G. Richardson, Bill Andes, Lucille Meredith, Katey Sagal, Larry Burrell, Val Bisoglio, Dianne Turley Travis

Námět: Lary Cohen
Scénář: Richard Levinson, Irv Pearlberg, William Link, Alvin R. Friedman, Roland Kibbee, Dean Hargrove
Produkce: Edward K. Dodds, Dean Hargrove, Roland Kibbee
Hudba: Dick DeBenedictis
Kamera: William Cronjager
Střih: Robert L. Kimble
Stavby: William J. McLaughlin
Kostýmy: Grady Hunt
Zvuk: Edwin S. Hall

Údaje o DVD:

Délka: 93 minut
Zvuk: český 2.0, polský (lektor) 2.0
Obraz: barevný, 4:3, PAL