Blesk – Zmeškaný hovor

Komu nestačí archivní středeční horory, má možnost díky Blesku v tentýž den s datem 8. října 2008 sáhnout do trochu novějších vod. Zmeškaný hovor za obvyklých 49,- Kč. Hrůzostrašný film ve stylu slavného Ringu nebo Nenávisti je prvním Miikeho počinem na poli čistého hororu. A jak jinak, již se jako řada ostatních dočkal dalšího pokračování i své americké verze.

My snad ale budeme mít možnost shlédnout verzi původní, čistě Japonskou.
Několik mladých lidí postupně obdrží na mobilní telefon záhadnou hlasovou zprávu z budoucnosti, v níž uslyší své vyděšené reakce z okamžiku vlastní násilné smrti… Nejen že tito lidé pochopí, jak krutý jejich konec bude, ale dozvídají se také přesný údaj o tom, kolik času jim zbývá. – Objevme temnou stránku toho nejosobnějšího nástroje naší každodenní existence, jemuž bez obav svěřujeme svou absolutní důvěru: našeho mobilního telefonu!

Další třeba zde

Žánr: Thriller / Horor / Mysteriozní

Země původu: Japonsko

Rok vzniku: 2003

Délka: 108 minut

Původní název: Chakushin ari / One Missed Call

Světová premiéra: 3. prosince 2003 – Japonsko (Tokyo International Film Festival)

Režie: Takashi Miike

Scénář: Yasushi Akimoto, Minako Daira

Produkce: Yoichi Arishige, Fumio Inoue, Kazuo Kuroi, Hiroshi Okawa, Naoki Sato

Hudba: Kôji Endô

Kamera: Hideo Yamamoto

Společnost: Kadokawa-Daiei Eiga K.K.

Hrají: Kou Shibasaki (Yumi Nakamurová), Shin’ichi Tsutsumi (Hiroshi Yamashita), Kazue Fukiishi (Natsumi Konishiová), Anna Nagata (Yoko Okazakiová), Atsushi Ida (Kenji Kawai), Mariko Tsutsui (Marie Mizunumaová), Kumiko Imai, Keiko Tomita, Kayoko Fujii, Yoshiko Noda, Azusa (Ritsuko Yamashitaová), Tetsushi Tanaka, Mitsuhiro Sato, Kaoru Hanaki, Hassei Takano, Koji Yazawa, Daisuke Iijima, Minori Fujikura, Shoichi Kamiya, Mika Yagisawa, a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 japonsky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (1,85:1)

Bonus: Upoutávka (trailer, 1:11 – česky)