Blesk – Svéráz národního rybolovu

Pokud první z ruských loveckých komedií nabídl před časem Filmag, volné pokračování s obměněným názvem nabídne opakovaně Blesk (poprvé vyšlo 4. října 2007 v edici FilmX) již v sobotu 25. října 2008 – bude to Svéráz národního rybolovu. K dostání za 49,- Kč. Když na ryby, tak jedině s mořem vodky!

Chytat ryby je někdy pěkná nuda, ale chytat ryby a mít u toho šestnáct beden vodky, už zase taková nuda není. To vše ve jménu kulturní rekreace.

Avšak stane se, že partu našich „rybářů“ zanese proud (i s drahocenným nákladem) do Finska. Nestačili ještě vypakovat pruty a došlo jim, že překročili státní hranici. Kvapem se vrátili do vlasti, ale v cizině zapomněli své tekuté bohatství. Kdyby se ale jednalo pouze o jednu nebo dvě láhve, to by ještě šlo vydržet, ale zapomenout tam šestnáct beden, to už je státní kauza. A ve jménu takové je ruské vojenské námořnictvo připraveno se potopit. Třeba až na dno…

Žánr: Komedie

Země původu: Rusko

Rok vzniku: 1998

Délka: 95 minut

Původní název: Особенности национальной рыбалки / Osobennosti nacionaľnoj rybalki

Režie: Aleksandr Rogožkin, Inna Gorlova

Scénář: Aleksandr Rogožkin

Produkce: Dmitrij Delov, Igor Kaljenov, Sergej Seljanov

Hudba: Vladislav Pančenko

Kamera: Valerij Martynov

Společnost: Kinokompaniya CTB / Nikola Film

Hrají: Alexej Buldakov (Generál Michalič), Viktor Byčkov (rybář Kuzmič), Semjon Strugačov (Ljova Solovejčik), Sergej Ruskin (Sergej Olegovič), Sergej Gusinskij (milicionář Semjonov), Aleksej Sevastjanov (kapitán), Andrej Krasko (Vitjok), Ville Haapasalo (Raimo)

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 rusky, 2.0 česky

Titulky: česky

Obraz: DVD5 PAL 16:9 (1,85:1 letterbox)

Bonus: žádný

Сюжет: Во время дождя Серёжа по ошибке подцепил верёвку с коровой на заднюю панель автомобиля, генерал Булдаков возит корову, а не Форд. Генерал Иволгин, егерь Кузьмич, Лёва Соловейчик отправляются на рыбалку. Не без помощи водки лихие рыболовы, выйдя в море, сбились с курса и оказались на территории сопредельного государства – Финляндии, откуда, проснувшись, убежали, забыв 15 ящиков водки «Урожай». Теперь у «рыболовов» встаёт новая задача – вернуть честно купленную водку.

Жанр: Комедия

Страна: Россия

Год: 1998

Длительность: 95 минут

Режиссёр: Александр Владимирович Рогожкин (Постановка), Инна Горлова

Автор сценария: Александр Владимирович Рогожкин

Продюсеры: Сергей Михайлович Сельянов, Игорь Евгеньевич Каленов, Дмитрий Делов

Композитор: Владислав Панченко

Оператор: Валерий Мартынов (Постановщик)

Кинокомпания: СТВ при участии „Никола-фильм“

В главных ролях: Алексей Булдаков (генарал Иволгин, Михалыч), Виктор Бычков (егерь Кузьмич), Семён Стругачёв (Лёва Соловейчик), Сергей Русскин (Сергей Олегович), Сергей Гусинский (Милиционер Семёнов), Алексей Севастьянов (капитан-лейтенант), Андрей Краско (Витёк), Вилле Хаапасало (Раймо)

Художники-постановщики: Елена Жукова, Владимир Карташов

Художник по костюмам: Татьяна Макарова

Художник-гример: Ирина Ульянова

Монтаж: Юлия Румянцева

Звук: Анатолий Гудковский, Сергей Соколов, Елена Левицкая

Директора картины: Алексей Зверев, Максим Володин