Země pohádek 2008/08 – O Kanafáskovi

 

Srpnové číslo časopisu Země pohádek obsahuje jako přílohu na DVD animované pohádky o o přátelství malého chlapce Jonáše a jeho věrného kamaráda, kterým není nikdo jiný než v noci „oživlá“ peřina Kanafásek. DVD se jmenuje O Kanafáskovi. Vychází v sobotu 2. srpna 2008. Cena 199,- Kč

 

Pohádka nás zavede za klukem Jonášem a jeho kamarádem – zlobivou uspávací peřinou Kanafáskem, jehož heslem je, že noc je tady od toho, aby se co nejvíc užilo! Jejich noční výpravy za dobrodružstvím nelibě sledují Snivec se Spinkalkou, vrchní uspávači z hradu Snovízu, kteří za pomoci uspávacích skřítků a peřinek bdí nad tím, aby všechny děti hezky a včas usínaly. Kluk Jonáš má ale teď problém – narodil se mu bráška a Jonáše trápí, že tatínek s maminkou věnují mrňousovi víc pozornosti než jemu.

Autorkou scénáře je Eva Papoušková, spoluautorkou, výtvarnicí a režisérkou Galina Miklínová. Komentář čte Jaroslav Dušek. Hudbu složil Petr Ostrouchov. Seriál vyrobilo Centrum tvorby pro děti a mládež České televize ve společnosti Alkay Animation Prague s.r.o.

Obsah DVD: 

 

01. Jak se potkali – 7:03

02. Jak byli zvědaví – 7:44

03. Jak hráli fotbal – 7:42

04. Jak sháněli panenku – 7:16

05. Jak trhali zub – 8:08

06. Jak hledali bráchu – 8:17

07. Jak přáli k narozeninám – 7:14

Údaje o DVD:

Délka: 60 minut

Zvuk: DD 2.0 česky

Titulky: česky  

Obraz: barevný, PAL, 4:3

Bonus: žádný