iBoys cz – Sebastian

Na pultech se zcela nečekaně objevil příspěvek do nabídky levných DVD ve spolupráci iBoys.cz a DVDedice. Dle informací na uvedeném webu jde o první titul z ediční řady filmů s gay tématikou. K dostání oficiálně od 1. listopadu 2008, na pultech ale až od 3. listpadu 2008 – film se jmenuje Sebastian, podtitul zní Přátelství nebo láska, cena obvyklých 49,- Kč.

 

Sebastianovi je 16 let a vede šťastný život. Je pohledný po svých rodičích, má dobré přátele a ve škole se mu také daří. Tak jej vidí jeho okolí. Sebastian už ale delší dobu tajně miluje svého nejlepšího přítele Ulfa.

Jednou se Sebastian pokusí Ulfa při hře políbit na ústa. Ten jej však odmítne, což uvrhne Sebastiana do ještě větší beznaděje. Uzavírá se před svými rodiči a přáteli. Teprve po dlouhé rozmluvě s dívkou, která je také do Ulfa zamilovaná, otevře se rodičům a přátelům. Okolí se postaví k Sebastianovi přátelsky a ten tak nalézá novou rovnováhu a také naději.

Podrobná recenze zde.

Žánr: Romantický

Země původu: Norsko/Švédsko

Rok vzniku: 1995

Délka: 84 minut

Původní název: När alla vet

Světová premiéra: 3. prosince 1995

Režie: Svend Wam

Námět: Per Knutsen (román "Svart Cayal")

Scénář: Hansi Mandoki, Petter Vennerod, Svend Wam

Produkce: Lars Kolvig, Hansi Mandoki, Petter Vennerod

Kamera: Per Källberg

Společnost: Mefistofilm A/S / Miramar Film AB / Nordisk Film / Produksjonsfondet for kino og fjernsynfilm

Hrají: Hampus Björck (Sebastian), Nicolai Cleve Broch (Ulf), Ewa Fröling (matka), Helge Jordal (otec), Rebecka Hemse (Lisbeth), Lena Olander (Linda), Emil Lindroth (Jan), Karin Hagas (Inga), Mira Mandoki (Lisa), Stig Torstensson (Fyllie), Sara Alström (dívka #1), Johanna Sällström (dívka #2)

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.1 česky , švédsky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (1,85:1)

Bonus: fotogalerie, trailery