MF Dnes – Putování s pravěkými zvířaty 1

Ačkoli jedno kuponové šaškování v MF Dnes ještě neskončilo a teprve ve čtvrtek se završí edice her našeho národního génia, v úterý 4. listopadu 2008 se objeví první DVD (pseudo)dokumentárního cyklu z produkce BBC Putování s pravěkými zvířaty. S kuponem opět za 49,- Kč nás čeká volné pokračování seriálu Putování s dinosaury.

BBC oživuje neobyčejný svět zvířat

Tvůrci řady úspěšných dokumentů z britské televize BBC nyní přicházejí s dalším unikátním seriálem. Pomoci výsledků posledních vědeckých bádání, pokročilé počítačové grafiky a působivých příběhů z historie nám umožní nahlédnout do zaniklého světa – do doby vývoje savců na naší planetě. Na prvních třech DVD naleznete kompletní seriál Putování s pravěkými zvířaty, na který navazují dvě DVD se seriálem Putování s pravěkými lidmi.  

 

Na prvním DVD budou dva díly:

1. Nové svítání (29:10) – Nacházíme se v období zvaném eocén. Země se už vzpamatovala z následků srážky s planetkou. Od doby dinosaurů se mnohé změnilo. Je teď tepleji a bujné deštné pralesy se rozšířily po všech kontinentech – od Arktidy až po Antarktidu. A ve skrytu tropického pralesa žije množství krásných a podivuhodných tvorů.

Německo, před 49 miliony let. Dinosauři již vymřeli, ale jejich potomci, kteří jsou stejně velcí jako krutí, žijí na Zemi dál a naši vlastní předchůdci, savci, jim podléhají

2. Dravé velryby (29:18) – Minule jsme hovořili o planetě ovládané ptáky. Dnes se posuneme o 15 milionů let dál – do světa, ve kterém už dominují savci. Jsou velicí, vitální a dobyli dokonce i moře. Jejich hlubiny ukrývají nová, zrovna tak hrůzostrašná monstra jako dřív. V oceánech se objevily první velké velryby. Na mírumilovná stvoření 21. století živící se planktonem ale zapomeňte. V této době je každá velryba dravá.

Pákistán, před 36 miliony let – Po ústupu velkých mořských plazů ovládne oceány nový druh obrovských dravců. Na rozměrech však přibývají i savci, kteří svou převahu získávají rozumem a rychlostí

 

Žánr: Animovaný / Dokumentární

Země původu: Velká Británie

Rok vzniku: 2001

Původní název: Walking with Beasts

Světová premiéra: 15. listopadu 2001 – Velká Británie

Režie: Nigel Paterson

Scénář: Kate Bartlett, Jasper James, Michael Olmert, Nigel Paterson

Produkce: Tim Haines, Jasper James, Nigel Paterson, Joshua C. Barkley, Mick Kaczorowski

Hudba: Ben Bartlett

Společnost: BS Asahi / British Broadcasting Corporation / Discovery Channel Pictures / Pro 7 / TV Asahi

 

Údaje o DVD:

Délka: 59 minut

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: žádné

 

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9

Bonus: žádný