Filmexport Home Video – Hotel Modrá hvězda

V edici Legendy českého filmu , kterou nabízí Filmexport Home Video, vyšel v sobotu 8. listopadu 2008 český film s Oldřichem Novým a Natašou Gollovou Hotel Modrá hvězda. Cena 49,- Kč.

Myčka nádobí Zuzana Nedbalová dostala zprávu, že po vzdálené tetě zdědila hotel. Dá okamžitě výpověď a jede do města dědictví převzít. Vstoupí do luxusního hotelu "Modrá hvězda" v centru města a začne s personálními změnami. Považují ji za blázna, protože hotel je akciové společnosti, tudíž ho nemůže nikdo zdědit. Hledá tedy druhý hotel se stejným názvem. Čeká na ni omšelý malý hotýlek. V hotelu přespávají tři nezaměstnaní mládenci, kterým Zuzana nabídla, že si u ní mohou odpracovat dlužné nájemné. Jejím prvním hostem je bohatý Vladimír Rychta Rohan, jehož rodiče zde prožili líbánky. Chce zde oslavit svatbu s Miladou, která na něj čeká v luxusním hotelu "Modrá hvězda". Milada s oslavou v tomto hotýlku nesouhlasí a rozcházejí se. A tak Vladimír, už dávno zamilovaný do majitelky hotýlku, požádal Zuzanu o ruku. A Milada? Ta našla zalíbení ve skladateli Františkovi, který bydlel v Zuzančině hotýlku…

 

 

 

 

 

 

 

 

Nebo jinak:

 

Zuzanka konečně může přestat mýt nádobí v hotelu "Merkur". Po vzdálené tetě zdědila sama hotel – "Modrou hvězdu". Pyšně nakráčí do luxusního hotelu v centru města a začne hned s personálními změnami. Protože jde o zařízení patřící akciové společnosti, které nemůže nikdo zdědit, je považována za blázna. Ukáže se, že jejím dědictvím je ve skutečnosti malý omšelý hotýlek stejného jména ve IV. městském okrese. Personálem se stanou tři nezaměstnaní mládenci, kteří dosud tajně v hotelu přespávali, a odpracují si tak dlužné nájemné. Prvním skutečným hostem je bohatý Vladimír Rychta Rohan, jehož rodiče strávili své líbánky právě v tomto hotelu. Chce tam oslavit svatbu, s čímž nesouhlasí snoubenka Milada, která na něj čeká v luxusní "Modré hvězdě". Vzhledem k tomu, že šlo o sňatek domluvený rodiči, ani Vladimíra a ani Miladu následný rozchod nemrzí. Vladimír se zamiloval do trochu starosvětské Zuzanky a požádal ji o ruku. Milada našla zalíbení ve skladateli Františkovi, jednom z obyvatel Zuzančina hotelu. Protože se podaří vyřešit všechna nedorozumění a zmatky, mohou se konat hned dvě svatby najednou.

Žánr: Komedie

Země původu: Československo

Rok vzniku: 1941

Délka: 91 minut

Kinopremiéra: 29. srpna 1941

Režie: Martin Frič

Asistent režie: Eduard Šimáček, František Milič

Námět: Václav Wasserman

Scénář: Václav Wasserman, Martin Frič

Produkce: Oldřich Papež, Vilém Brož 

Kamera: Ferdinand Pečenka

Asistent kamery: Jaromír Holpuch

Hudba: Sláva Eman Nováček

Architekt: Alois Mecera

Střih: Jan Kohout

Zvuk: František Šindelář

Společnost: Lucernafilm

Hrají: Nataša Gollová (Zuzana Nedbalová), Adina Mandlová (Milada Landová), Karel Černý (komerční rada Landa, Miladin otec), Oldřich Nový (Vladimír Rychta Rohan), Theodor Pištěk (strýc Rychta Rohan), Ladislav Pešek (kuchař Zdeněk Junek), Jan Pivec (hudebník Jirka Tůma), Antonín Novotný (skladatel František Sojka), Ferenc Futurista (opilec), Jára Kohout (zřízenec hlídací společnosti), Karel Dostal (generální ředitel hotelového konce), Čeněk Šlégl (ředitel hotelu), František Filipovský (účetní hotelu), František Roland (notář Kolbaba), Vojta Novák (psychiatr), Marie Nademlejnská (majitelka hotelu Merkur slečna Faf), Gustav Hilmar (vrátný hotelu Merkur pan Rejsek), Karel Postranecký (policejní inspektor), Doďa Pražský (vrchní v baru), Jaroslav Orlický (zaměstnanec blázince), Miloš Šubrt (solicitátor), Viktor Socha (vrchní číšník), Josef Bělský (recepční úředník v hotelu), Vladimír Štros (hotelový vrátný), Jan W. Speerger (recepční úředník hotelu), Josef Dvorský (recepční úředník hotelu), Olga Augustová (společnice Milady Jarmilka), Ada Karlovský (noční portýr), Emanuel Hříbal (listonoš), Ferdinand Jarkovský (vrátný), Jiří Vondrovič (host na večírku), Eman Fiala (dirigent orchestru), Jaroslav Malina (konferenciér a dirigent orchestru), Antonín Zacpal (portýr), Vladimír Řepa (zloděj v hotelu Modrá hvězda), Ella Nollová (zlodějka v hotelu Modrá hvězda), František Paul (zpěvák), Inka Zemánková (zpěvačka), Lišáci (pěvecký sbor)

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: česky

Obraz: černobílý PAL 4:3

Bonusy: o titulu, Zlatý fond na DVD