Terran – Potopa I.

I když od vydání DVD Woyzeck už uplynul nějaký ten pátek, a mohlo by se zdát, že o vydavatelství Terran už možná neuslyšíme, dnes je tady zpět s prvním dílem historické fresky podle románu Henryka Sienkiewicze Potopa I. Cena 49,- Kč.

Děj dvoudílného filmu se odehrává v 17. století, kdy do Polska vtrhli Švédové pod vedením krále Karla Gustava a kdy zrada některých velmožů, jako například Radziwillů, umožnila, aby švédská vojska zaplavila celé kraje jako potopa. Tvůrci se především soustředili na osobní drama statečného olšanského důstojníka Andreje Krnice a na plastický obraz Polska, které povstalo proti Švédům.

DVD nemá žádné menu, po úvodním copyrightovém disclaimeru se hned spustí film. A authoring je opět asi trochu netypický, protože při vložení do PC se aktivuje funkce nabídky přehrání od určeného místa, ačkoliv tento disk nikdy předtím v mím PC nebyl (ani nemohl být, vyšel dnes). Při volbě obou možností (přehrání od naposledy ukončeného místa nebo od začátku), se DVD stejně přehraje od začátku.
Režie: Jerzy Hoffman
Scénář: Jerzy Hofmann, Adam Kesrsten, Wojciech Zukrowski
Hudba: Kazimier Serocki
Hrají: Malogorzata Braunek, Wladyslaw Hancze, Ryszard Filipski, Franciszek Pieczka, Stanislaw Michalski, Krysztof Kowalski, Daniel Olbrychski

Vydává: Terran, Biskupcova 25, Praha 3 © Filmoteka Narodowa
Údaje o DVD:
Obraz: barevný, PAL, 4:3
Zvuk: česky DD 2.0
Délka: 174 minut
Titulky: —
Bonusy: —
Region: All
Typ disku: DVD 9