Aha! – Paša

 

Aha! ve středu 12. listopadu 2008 dopřeje něco málo pamětníkům – Paša za 49,- Kč. Dobová kriminálka, která by bez účasti Jeana Gabina měla v hodnocení podstatně méně. Zaujme hudbou a ukázkou módy a bytové architektury konce šedesátých let. 

 

Šperky za milióny dolarů ve speciálním voze doprovázeném eskortou jsou na cestě k letišti Bourget. Nastává rychlá, precizní a efektivní loupež. Kdo by podezříval velitele konvoje, inspektora Gouvina, že je ve spojení se zločinci.

 

 

 

Dělení lupu skončí masakrem. Čím méně přeživších, tím více pro ostatní. Tato brilantní akce pěkně rozvíří hladiny policejních vod a obzvláště se dotkne superintendanta Josse, který je půl roku před odchodem od kriminální policie do důchodu.

 

 

 

Oba jsou totiž staří přátelé ještě z klukovských let. Když je Gouvin nalezen mrtev, Joss nevěří příběhu o nešťastné náhodě a pouští se do vyšetřování na vlastní pěst…

Zadní strana obalu

Žánr: Drama / Krimi

Země původu: Francie / Itálie

Rok vzniku: 1968

Délka: 90 minut

Původní název: Le Pacha

Světová premiéra: 14. března 1968 – Francie

Režie: Georges Lautner

Námět: Jean Laborde

Scénář: Michel Audiard, Georges Lautner, Albert Simonin

Produkce: Alain Poiré

Hudba: Serge Gainsbourg

Kamera: Maurice Fellous

Společnost: Gafer / Rizzoli Film / Société Nouvelle des Établissements Gaumont

Natáčeno: Beaurains-les-Noyon, Oise, Francie / Duvy, Oise, Francie

Hrají: Jean Gabin (komisař Joss / le Pacha=Paša), Dany Carrel (Nathalie), Jean Gaven (Marc), André Pousse (Quinquin), Louis Arbessier (ředitel v Boucheron), Gérard Buhr (Arsène), Robert Dalban (inspektor Gouvion), Maurice Garrel (Brunet), Pierre Koulak (Marcel le Coréen), Pierre Leproux (Druber), Frédéric de Pasquale (Alfred), André Weber (Gino), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 francouzsky, česky

Titulky: česky

Obraz: 16:9

Bonus: Fotogalerie, Trailer, Film o filmu