Vapet vás baví – Dvojníci

Vapet jde ve čtvrtek 13. listopadu 2008 v edici Vás baví na jistotu a tak se dočkáme filmu Dvojníci v ceně 48,- Kč. Terence Hill a Bud Spencer v bláznivé italské komedii o bandě zabijáků, zženštilých milionářích a dvojnících, kteří překvapili nejen sami sebe.

Na počátku všeho je velká agentura pro vyhledávání dvojníků. Na stěnách kanceláře jsou fotografie některých zaměstnanců, dokazujících schopnosti agentury. Vedle papeže tu visí Roosvelt a Churchill. Tentokrát se na agenturu obrátí dva brazilští milionáři, poněkud zženštilý Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo a jeho bratranec Bastian. Jim vyhrožuje banda místních zabijáků a oni si je potřebují držet od těla, dokud nedokončí jeden důležitý obchod. Netrvá dlouho a dvojníci jsou tady. Greg Wonder hraje na saxofon v malém nočním podniku, Elliot Vance pilotuje malé akrobatické letadélko. Jsou opravdu k nerozeznání podobní dvojici změkčilých milionářů, ovšem jen co se podoby týče. Jinak jsou jejich pravým opakem.

 

Jsou to totiž pěkně tvrdí chlapíci, kteří pro ránu nikdy nejdou daleko, a protože kromě pěstí dokáží používat i hlavu a přirozený šarm, nestačí se gangsteři divit. Zejména mají-li za svou práci slíbený milion pro každého a ještě navíc od bratranců bokem slíbený další půl milion, když je banditů zbaví jednou provždy. Týdenní pobyt v kůži milionářů se tak pro Grega a Elliota mění v opravdové dobrodružství. Dvojníci místo toho, aby odlákali pozornost od skutečných milionářů a stali se terčem útoků místo nich, sami se chopí iniciativy. Nastává čas odplaty a hlavně tradiční zábavy ve stylu dvojice Spencer-Hill.

Zvlášť když si přitom poradí nejen s bandity, ale také odhalí zrádce a příživníky mezi personálem domu Coimbrových – např. Antoniova psychoanalytika, který Antonia hypnotizuje a tak z něj dostává různé důležité obchodní informace. A navíc jako bonus oba dvojníci notně zamíchají osobním životem obou milionářů. Zejména pokud jde o krásnou Olympii, které se Bastian dlouho dvořil jen platonicky. Situace se stane poněkud vážnou, když bratranci usoudí, že jejich dvojníci lákají víc pozornosti médií než by bylo zdrávo a rozhodnou se hru ukončit. Jenže se svým nápadem přicházejí právě do nejhorší situace. Dvojníci se musí utkat s komandem zabijáků a ještě přitom odhalí překvapivou totožnost toho, kdo stál v pozadí všech útoků na oba milionáře.

Žánr: Akční / Komedie

Země původu: Itálie

Rok vzniku: 1984

Délka: 99 minut

Původní název: Non c’e due senza quattro

Světová premiéra: říjen 1984

Režie: Enzo Barboni (aka E. B. Clucher)

Scénář: Marco Barboni

Produkce: Vittorio Galiano

Hudba: Franco Micalizzi

Kamera: Silvano Ippoliti, Hélio Silva

Společnost: Trans-Cinema TV

Natáčeno: Rio de Janeiro, Brazílie

Hrají: Terence Hill (Eliot Vance / Bastiano Coimbra de la Coronilla y Azevedo), Bud Spencer (Greg Wonder / Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo), April Clough (Olympia Chavezová), Harold Bergman (manažer agentury pro hledání dvojníků), C.V. Wood Jr. (policta), Dary Reis (šéf žoldáků), Nello Pazzafini (Tango), José Van de Kamp (majordomus), Fernando Amaral (asistent), Roberto Roney (Nadino), Athayde Arcoverde (Vinicio), Claudioney Penedo, Dennis Bourke (doktor), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: DVD9 PAL 16:9

Bonus: žádný