Filmag válka dokument – Pochod k vítězství: Cesta do Berlína 3

Filmag a čtvrtek, to znamená, že 13. listopadu 2008 bude na pultech již třetí díl dokumentu Pochod k vítězství: Cesta do Berlína za obvyklých 45,- Kč. Fascinující příběh válečných bitev, které osvobodily Evropu a zničily nacistickou Říši.

Žádný hollywoodský film nedokáže ztvárnit pohnutou historii 2. světové války stejně realisticky, jako dokumentární snímky. A rozsáhlá série POCHOD K VÍTĚZSTVÍ, která kombinuje unikátní černobílé a barevné záběry, je toho nejlepším důkazem.

 

1. září 1939 nacistické Německo šokovalo, když před zraky celého světa napadlo Polsko. O dva dny později již část Evropy vyhlásila Německu válku. Naopak ve Spojených státech prezident Roosevelt bouřlivě sliboval, že udělá „cokoliv", aby udržel Ameriku mimo válku. Byl to však slib, který nebylo možné dodržet. Pochod k vítězství, který následoval, křižoval tisíce kilometrů od Atlantiku až po ostrovy v Tichomoří, lemován nespočtem krvavých bitev. První série dokumentárního cyklu mapuje ty nejzásadnější, které se odehrály na území Evropy.

 

DVD obsahuje další 2 díly:

 

6. Operace Barbarossa

7. Stalingrad

 

Žánr: Dokumentární

Země původu: USA

Rok vzniku: 2008

Délka: celkově 13 epizod, 553 minut +47 minut BONUS – HITLEROVO NOVÉ NĚMECKO

Původní název: March to Victory: Road to Berlin

Společnost: Madacy Home Video

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný/černobílý 4:3

Bonus: fotogalerie