DVD edice – Upíří krev

Pokud vás nabídka hororových filmů v tomto týdnu neuspokojila, přináší sobota 22. listopadu 2008 ještě jednoho zástupce tohoto žánru a současně další titul z produkce DVD edice. Další variace na upírské téma. Vražedná upírská lovestory z New Yoského taxíku. Cena 49,- Kč.

Kanadští tvůrci umí natočit dobrý thriler. Jako příklad uveďme třeba film Kostka. Ale musí snažit. V případě Upíří krve se ale moc nesnažili. Jedná se o temný příběhosamělosti a izolace na obou stranách světa lidí. Příběh se odehrává v noci, atmosféra je podpořena sporým světlem a stylovými efekty. Na těchto kulisách se odvíjí příběh Sptephena, několik staletí let starého upíra,  unaveného životem.

Noc přináší do lidí vášeň. Zvláště pak v tajemném New Yorském taxíku, který řídí mocný upír. Dusná noc mu přináší do sevření rozvášněné cestující, kteří jsou připraveni snad i zemřít. Přijímá je do své nevyzpytatelné, ale vyvážené upíří říše, které sám vládne. Policie tak musí vyřešit 350 let starou záhadu neukojené vášně, aby mohla rozuzlit příčinu vražd nevinných obyvatel města.

Země původu: Kanada
Rok vzniku: 1987
Originální název: Graveyard Shift / Central Park Drifter
Žánr: Horor
Režie: Jerry Ciccoritti
Hrají: Jerry Ciccoritti, Robert Bergman, Michael A. Miranda, Helen Papas, Cliff Stoker, Dorin Feber

Námět a scénář: Jerry Ciccoritti