Lidové noviny – Vesmír 3 – Naše budoucnost

 

Vydejte se na dalekou cestu hlubokým vesmírným prostorem. Dnes ve středu 26. listopadu 2008 vychází jako příloha Lidových novin třetí díl cyklu Vesmír s podtitulem Naše budoucnost. Cena 49,- Kč, pro získání DVD za tuto cenu bude požadován kupon z tištěného vydání deníku Lidové noviny. 

 

 

Pojďme se projít po Zemi, po nádherné planetě, na níž na každičkém místě nacházíme život v nejúžasnějších podobách. Jak by bylo snadné považovat to za samozřejmost a dopustit se tím osudové chyby. Život na zemi totiž jednoho dne může zmizet, a to navždy. 

 

 

 

 

 

Náš příběh vypráví o světě, v němž žijí lidé, a o nebezpečích, která na ně číhají jen proto, že obývají svou planetu Zemi. Připomenem si událost, která nás kdysi málem zničila. Proletíme se s kometami a asteroidy, jež ohrožují veškerý život na Zemi. Setkáme se s neviditelnými kosmickými příšerami – černými dírami. A budeme pozorovat katastrofy apkalyptických rozměrů, které mohou znamenat konec nás všech. 

 

Obrazovka z DVD

 

Obrazovka z DVD

 

Obrazovka z DVD

 

Obrazovka z DVD

 

Obrazovka z DVD 

 

Už od dob prvních hvězdářů starověkých civilizací byl člověk vždycky fascinován tím, co existuje mimo planetu Zemi. Podívejte se na oblohu a uvidíte miliony světel – díváte se do oken vesmíru. Ale co je za nimi? Dovolte nám, abychom se stali vašimi průvodci a pomocí nejmodernější grafiky vás vzali na dalekou cestu neznámým vesmírným prostorem. Čeká vás krásný, podivuhodný a často nebezpečný zážitek z první ruky. Dokument představuje úchvatné podoby vesmíru s jeho záhadami i se snaží najít odpověď na ty nejtěžší otázky – Jsme sami? Jak vznikl vesmír? Jak zanikne? 

 

Země původu: Velká Británie

Rok vzniku: 2001

Originální název: Space

Délka: 50 minut

Produkce seriálu: Richard Burke-Ward

Produkce: Luke Campbell a Jeremy Turner

Vedoucí výroby: Philip Dolling a Emma Swain

Hudba: Ty Unwin

Koprodukce: BBC a TLC 

 

Menu DVD 

 

Údaje o DVD: 

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky  

Titulky: žádné

 

Zvukové stopy 

 

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: žádný