Blesk – Zastav a nepřežiješ

Páteční Blesk nás 28. listopadu 2008 vrhne do víru akce filmem Zastav a nepřežiješ. Za 49,- Kč jed v žilách, pomsta v srdci.

Existuje tisíc způsobů, jak si zvednout adrenalin v krvi. Chev Chelios ho bude potřebovat hodně. Jeden den začíná tenhle profesionální zabiják své ráno neobvyklým probuzením. Celý svět se s ním točí, prakticky se nemůže hýbat a srdce mu stěží bije. Včerejší akce se příliš nezdařila. Nechal svoji oběť uniknout, aby mohl začít nový život. Před sebou ale vidí DVD s nápisem FUCK YOU. Po jeho shlédnutí se dozví, že mu v krvi koluje jed a naživu zůstane jen tehdy, pokud bude v neustálém pohybu a napětí a udrží si tak v těle dostatečnou hladinu adrenalinu. Pomsta je perfektním řešením. Chev drancuje ulice LA a zanechává za sebou spoušť… Musí zachránit Eve a najít protilátku!

I takovéto filmy mají své fanouškovské stránky.

Kostru to mělo namakanou jak stěhovák, ale uvnitř to bylo takové nějaké rachitické. Adrenalínu moře, ale ani kapka na mě nedopadla.

Trochu málo gradace, tragičtí záporáci, až příliš Stathamova drsňáctví a… ta tepláková souprava opravdu sux. Za patnáct milionů dolarů vyvádí režisérské duo neuvěřitelné věci.

Žánr: Akční / Drama / Krimi / Thriller

Země původu: Velká Británie / USA

Rok vzniku: 2007

Délka: 85 minut

Původní název: Crank

Světová premiéra: 1. září 2006 – USA, Velká Británie, Irsko, Turecko…

Premiéra v kinech ČR: 8. února 2007

Režie: Mark Neveldine, Brian Taylor

Scénář: Mark Neveldine, Brian Taylor

Produkce: Michael Davis, David Rubin, Richard Wright, Peter Block, Michael Davis, Gary Lucchesi, Michael Paseornek, Eric Reid, Tom Rosenberg, David Rubin, Skip Williamson, Richard S. Wright

Hudba: Paul Haslinger

Kamera: Adam Biddle

Společnost: Lakeshore Entertainment / Lions Gate Films / Radical Media / GreeneStreet Films

Natáčeno: Los Angeles, Kalifornie, USA

Hrají: Jason Statham (Chev Chelios), Amy Smart (Eve), Jose Pablo Cantillo (Verona), Efren Ramirez (Kaylo), Dwight Yoakam (Doc Miles), Carlos Sanz (Carlito), Reno Wilson (Orlando), Edi Gathegi (Haitský taxikář), Glenn Howerton (doktor v nemocnici), Jay Xcala (Alex), Keone Young (Don Kim), Valarie Rae Millerová (Čokoláda), Yousuf Azami (Arabský taxikář), Laurent Schwaar (muž v garáži), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky, slovensky

Obraz: barevný DVD5 PAL 16:9 (1,78:1)

Bonus: žádný