Sobotní Sport – Bitva o Diên Biên Phu

Sobotní Sport vymění krev hororovou za válečnou a 29. prosince 2008 bude k dostání Bitva o Diên Biên Phu za obvyklých 49,- Kč. Film o jedné z největších porážek francouzské armády.

Francouzská pevnost Diên Biên Phu, jeden z pilířů kolonální vlády, je dějištěm krvavé bitvy v roce 1954, jež ukončí přítomnost Francie v této oblasti. Dnem i nocí je posádka pevnosti masakrována vietnamskými jednotkami a přežijí jen někteří… Strhující válečný film podle skutečných událostí!

Příběh amerického reportéra, který se ocitl přímo ve středu 57-denní bitvy, která vyústila ve stažení francouzských ozbrojených sil z Vietnamu. Film údajně vcelku nudný, roztahaný, u kterého je trochu akční až poslední třetina.

 

Žánr: Drama / Válečný

Země původu: Francie

Rok vzniku: 1992

Délka: 127 minut

Původní název: Diên Biên Phú

Světová premiéra: 4. března 1992

Režie: Pierre Schoendoerffer

Scénář: Pierre Schoendoerffer

Produkce: Jacques Kirsner, Pierre Schoendoerffer

Hudba: Georges Delerue

Kamera: Bernard Lutic

Společnost: Antenne-2 / Flach Film / Mod Films

Natáčeno: Vietnam

Hrají: Donald Pleasence (Howard Simpson), Patrick Catalifo (kapitán Jégu de Kerveguen), Jean-François Balmer (zaměstnanec AFP), Ludmila Mikaël (Béatrice Vergnesová), François Négret (desátník), Maxime Leroux (nadporučík dělostřelectva), Raoul Billerey (kněz), Thé Anh (Ong Cop, M. Tigre), Christopher Buchholz (kapitán Morvan), Patrick Chauvel (nadporučík Duroc, pilot DC3), Eric Do (poručík Ki), Thu Ha (Cuc, žena Thadého), Igor Hossein (fotograf), Luc Lavandier (thajský seržant), Joseph Momo (Koulibali), Sava Lolov (Thade Korzeniowski), Long Nguyen-Khac (M. Vinh), Maïté Nahyr (euroasiatka), Ludovic Schoendoerffer (kameraman), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 francouzsky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 16:9

Bonus: žádný