Madagaskar

 

Myslíte si o sobě, že jste odolní proti jakékoli stupidní televizní reklamě? Na každého jednou dojde… Tento týden jsem si všiml, že se občas na obrazovce objevuje předvánoční velkobalení vitamínů CEM-M, těžící z šílenství kolem uvedení druhého dílu do kin. Na výběr totiž máte balíček se suvenýrem k onomu druhému dílu, nebo kufřík s 200 zdravými bobulemi a filmem Madagascar

 

 

Kdo by neznal čtvěřici utečenců nebo hit I LIKE TO MOVE IT, MOVE IT… Cena dle prodejního místa, já v lékárně nechal 525,- Kč. Ve zmíněném kufříku se kromě dvou krabiček vitamínů nachází plnohodnotné DVD v „tlusté" krabičce.

Hlavními hrdiny příběhu jsou čtyři rozmazlená zvířátka z newyorské ZOO, která by mohla do konce svých životů dostávat svůj denní příděl obdivu a krmení, kdyby zebru Martyho nezasáhla krize středního věku a on se za pomoci šikovných tučňáků nerozhodl ilegálně opustit ZOO. Jeho kamarádi, lev Alex, hrošice Glorie a žirafa Melman se za ním vydávají do newyorských ulic, čímž odstartují řetězec jen těžko uvěřitelných událostí, které je přivedou až na pobřeží exotického ostrova Madagaskar. Tady se tito rodilí Newyorčané musí prvně v životě postarat sami o sebe a naučit se přežít v divočině, což může být pro zchoulostivělého lva, potrhlou zebru, pragmatickou hrošici a žirafu – hypochondra mnohem náročnější, než by se na první pohled mohlo zdát.

Žánr: Animovaný / Dobrodružný / Komedie / Rodinný

Země původu: USA

Rok vzniku: 2005

Délka: 82 minut

Původní název: Madagascar

Světová premiéra: 25. května 2005 – USA

Premiéra v kinech ČR: 16. června 2005

Režie: Eric Darnell, Tom McGrath

Scénář: Mark Burton, Billy Frolick, Eric Darnell, Tom McGrath

Produkce: Teresa Cheng, Mireille Soria

Hudba: Ryeland Allison, James Michael Dooley, James S. Levine, Hans Zimmer

Společnost: DreamWorks SKG / Pacific Data Images / DreamWorks Animation

Hrají: hlasy v originále – Ben Stiller (Alex, lev), Chris Rock (Marty, zebra), David Schwimmer (Melman, žirafa), Jada Pinkett Smith (Gloria, hrošice), Sacha Baron Cohen (král Julian, lemur), Cedric the Entertainer (Maurice, lemur), Andy Richter (Mort), Tom McGrath (Skipper, tučňák / fosa / muž v metru), Christopher Knights (Private, tučňák), Chris Miller (Kowalski, tučňák), Conrad Vernon (Mason, šimpanz), Eric Darnell (hlasatel v ZOO / lemur / fosa), David Cowgill (policejní kůň), Stephen Apostolina (policejní důstojník), Elisa Gabrielli (stará dáma)

 

Lokalizace nabídky

 

Menu DVD

Údaje o DVD:

 

Výběr kapitol

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky, 2.0 slovinsky

 

Volitelné zvukové stopy 

 

Titulky: česky, anglicky, maďarsky, slovinsky

 

Dostupné titulky 

 

Obraz: barevný PAL 16:9 (1,85:1)

Bonus: Komentář tvůrců, Vzpomínky tučňáků na natáčení, Seznamte se s hvězdami, Kouzelný ostrov, Technická tajemství, Spousta her a hříček pro celou rodinu, Fotogalerie, DVD ROM, Trailery, Videoklip „I LIKE TO MOVE IT, MOVE IT", Pohled do zákulisí, Ztřeštěné nehody, Parta roztomilých tučňáků v bláznivém filmu „Vánoční mise"

 

Dětem 

 

Bonusy 1

 

Bonusy 2

 

Film Vánoční mise