MF Dnes – Putování s pravěkými lidmi 2

S pořadovým číslem 5 MF Dnes v úterý 2. prosince 2008 dokončí Putování s pravěkými lidmi. S kuponem opět za 49,- Kč zbývající dva díly.

Podívejte se na život před miliony a miliony let a buďte svědky neuvěřitelné evoluce lidského rodu. Přichází další vzrušující příběh, tentokrát o vývoji člověka. Tato unikátní série vypráví příběh o zvláštních okolnostech a určujících rysech ovlivňujících zvíře, které přišlo ovládnout svět. Jde samozřejmě o Homo sapiens a vy teď máte příležitost potkat se se svými předchůdci. Nejmodernější speciální efekty a maskérské techniky oživující vědecky přesnou rekonstrukci lidských předků, zatímco počítačová grafika a nová digitální technologie vytváří prostředí, ve kterém žili.

 

Putování s pravěkými lidmi nabízí šanci prozkoumat prehistorickou minulost a jít přímo do centra dění. Co všechno nás utvářelo? Jak to bylo s novými schopnostmi dvounohých zvířat? Jak byl přemýšlivý tvor vybaven k přežití? Podívejte se na počátky zájmu o myšlenky a pocity druhého a konečně na rozhodující faktor našeho unikátního úspěchu – fantazii.

 

3. díl:
Vydáváme se opět do Afriky.Proti toku času jsme urazili jeden a půl milionu let. V této době dominuje kolébce lidstva Homo Ergaster, neboli člověk dělný. Od ostatních hominidů ho odlišuje velký mozek. Ten mu umožňuje lépe komunikovat s příslušníky vlastní tlupy a abstraktně myslet. Do dějin lidské evoluce se zapsal tím, že že byl patrně prvním tvorem, který promluvil. A další jeho zásluhou byl převratný technologický objev – pěstní klín.

4. díl:
Blížíme se ke konci naší cesty. Naši předkové už dávno chodí po dvou, naučili se vyrábět a používat nástroje, a pochopili, že provádět různé činnosti společně – mimo jiné pracovní – je výhodnější. Jsme už na dosah zrození moderního člověka, v době před třicet tisíci lety.
Od Neandrtálce k Homo Sapiens je již jen krůček…

A dodejme, že 9. prosince se můžeme těšit na bonus z pravěku, film s názvem Balada o alosaurovi.

 

Žánr: Dokumentární / Historický

Země původu: Velká Británie

Rok vzniku: 2003

Původní název: Walking with Cavemen

Světová premiéra: 27. března 2003 – Velká Británie

Režie: Richard dále, Pierre de Lespinois

Společnost: British Broadcasting Corporation / Discovery Channel / Evergreen Films LLC / ProSieben Television

Hrají: Alec Baldwin – vypravěč

 

Údaje o DVD snad stejné jako u předchozích:

 

Zvuk: 2.0 anglicky, česky

Titulky: žádné

Obraz: PAL 16:9

Bonus: žádný