Dinotopie – Výprava za kamenem Slunce

Úterní Blesk pro děti přichází 2. prosince 2008 s animovaným příběhem Dinotopie – Výprava za kamenem Slunce za 49,- Kč. Objevte úžasné dinosaury a jejich přátele.

Sirotek Kex vyráží v člunu na moře v naději, že se podívá do světa. Místo toho však ztroskotá na neznámém místě. Brzy zjistí, že jde o fantastický ostrov Dinotopii, na němž společně žijí lidé a dinosauři. Tato jedinečná země je ale ohrožena zlým Ogtharem, který získal kámen Slunce, s jehož temnou silou může zničit celou Dinotopii! Kex a dinosauři musí spojit své síly v boji za záchranu magického místa.

 

Žánr: Kreslený / Dětský / Komedie

Země původu: USA

Rok vzniku: 2005

Délka: 73 minut

Původní název: Dinotopia: Quest for the Ruby Sunstone

Světová premiéra: 17. května 2005 – USA

Režie: Davis Doi

Scénář: Sean Roche

Produkce: Jonathan Dern / H. Daniel Gross / Robert Halmi Jr. / Larry Levinson / Michael Moran / Paul Sabella / Steven Squillante / Robert Winthrop

Hudba: Mark Watters

Společnost: SD Entertainment / Hallmark Entertainment / Larry Levinson Productions / MAT IV

Hlasy v originále: Alyssa Milano (26), Jamie Kennedy (Spazz), Kathy Griffin (Rhoga), Wayne Knight (Thudd), Michael Clarke Duncan (Stinktooth), Malcolm McDowell (Ogthar), George Segal (Albagon), Diedrich Bader (John), Alec Medlock (Kex), Gregg Berger (SkyBax patrola), Tara Strong (Mara)

 

V českém znění (zdroj animsvet.cz) – Jitka Moučková, Radek Škvor, Svatopluk Šuler, Helena Vrabcová, Tomáš Juřička, Ernesto Čekan, Milan Slepička, Petr Burian, Lenka Vrabcová, Petr Šole, Lucie Šoleová

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, slovensky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD9 4:3

Bonus: žádný