Úterní Šíp – To je vražda, napsala 5

Dnes, v úterý 2. prosince 2008 vyšlo páté DVD se seriálem To je vražda, napsala 5 jako příloha úterního Šípu. Dnes obsahuje díly Za volantem fantom, Namaluj mi vraždu a Má láska je za velkou louží. Cena 49,- Kč.

11. Za volantem fantom (Hit, Run and Homicide)

Místo činu: Cabbot Cove

Na slavnosti založení Cabbot Cove je málem přejet autem bez řidiče Charles Woodley, který tvrdí, že do Cabbot Cove přijel na pozvání místního vynálezce Daniela O’Briana, kterého před časem propustil. Ten ale tvrdí, že mu nevolal. Druhý den přijíždí Woodleyho společník a je tím samým autem bez řidiče přejet a usmrcen. Jessica zjistí, že někdo z Danielova domu skutečně Woodleymu volal a z Daniela se tak stává hlavní podezřelý.

12. Namaluj mi vraždu (Paint Me a Murder)

Místo činu: neznámý ostrov ve Středozemním moři

Jessica je pozvána na oslavu narozenin známého malíře do jeho vily na jeho ostrově. Malíř jen o vlásek unikne smrti, když vedle něj spadne velký květináč, který byl zavěšený na balkóně domu. Všichni si myslí, že to byla nehoda, ale Jessica v tom vidí úmysl. Malíř je později zastřelen samostřílem a altán, který byl plný jeho obrazů vyhoří. Mezi podezřelé patří malířova mladá žena a jeho syn, který neměl nic dědit.

13. Má láska je za velkou louží (My Johnny Lies Over the Ocean)

Místo činu: St. Thomas, US Virgin Islands

Jessica jede se svou neteří Pamelou, jejíž muž nedávno spáchal sebevraždu, na plavbu výletní lodí. Pamela během plavby dostává vzkazy od svého mrtvého manžela a je přepadena a omráčena. Měsíc před smrtí kontaktovala jejího manžela Johnyho neznámá žena a tvrdila, že je Johny adoptovaný a že ona je jeho skutečnou matkou. Na palubě jsou movití manželé Reedovi. Andrea reedová je ve své kalutě nalezena otrávená a v jejím kufru se najdou fotky Johnyho s Pamelou a Johnyho rodný list. Jessica nevěří, že se Andrea otrávila sama.