Reflex – Nesmrtelní válečníci 2: Attila

Zítra, ve čtvrtek 4. prosince 2008 pokračuje série z produkce BBC, podporována týdeníkem Reflex, nazvaná Nesmrtelní válečníci. DVD bude pojednávat o vládci, kterému se říkalo Bič Boží. Jmenoval se Attila a DVD se bude prodávat za 49,- Kč bez nutnosti kupovat s diskem i časopis.

"Přišli z asijských stepí a nakonec se před nimi třásla celá Evropa. V jejich hrudích tloukla srdce divoké zvěře a nebyli ani pokládání za lidi." Tak popisuje jedna kronika z 6. století úhlavního nepřítele Evropy – Huny. Kolem roku 395 po Kristu se narodil synovec hunského krále Ruye. Jeho jméno bylo později vyslovováno s obdivem i strachem: Attila.

Přišel na svět v jurtě. "Ten člověk se narodil, aby vzbuzoval děs všech národů, aby se před ním strachy třásly všechny země", napsal Jordanis, autor Historie Gótů. Už před Attilovým narozením přepadávaly malé skupiny jezdců, apokalyptických hunských válečníků, území ležící na západ od rodných stepí. Spolu s dalšími podmaněnými kmeny a pod velením Attily zasadili tito válečníci poslední smrtící úder Římské říši. Odkud pocházel tento tajemný kočovný národ? Jaké tajemství se ukrývalo za jeho bezpříkladným dobyvatelským tažením? Byla to válečná taktika založená na překvapení? Jako blesk z čistého nebe zaútočili a zmizeli dřív, než se nepřítel vzpamatoval. Když se pohnuli na západ, vyvolali velké stěhování národů, které změnilo tvář Evropy.
V edici budeme mít možnost poznat ještě další válečníky jako Cortéze, Richarda Lví srdce, Shoguna a Napoleona.
Země původu: Velká Británie
Rok vzniku: 2008
Originální název:Heroes and Villains: Attila the Hun
Žánr: Drama, Dokument
Režie: Gareth Edwards
Hrají: Ian Barritt, Nicholas Boulton, Oliver Cotton, Kevin Eldon, Allen Leech, Ian Lindsay, Michael Maloney, Rory McCann, Big Mick, Jonathan Phillips, Shero Rauf a další
Produkce: Matthew Barrett, Jim Spencer
Střih: Colin Goudie
Kamera: Rob Goldie
Kostýmy: Ros Little
Masky: Sophie Brice

Údaje o DVD:

Obraz: barevný, PAL, 16:9 Widescreen Version

Zvuk: česky 2.0, anglicky 2.0
Titulky: české
Délka: cca 60 minut
Typ disku: DVD 5
Regiony: 2
Bonusy: —

Vidoukázka:

{youtube}IUT10dZY5OI{/youtube}