DVD edice – Zlo mezi námi

 

Vydavatel DVD edice zaznamenal dnes asi svůj dosavadní rekord, když v jediném dni vychrlil na stánky 5 titulů najednou  Jedním z nich je švédské drama Zlo mezi námi. Vyšlo v pondělí 15. prosince 2008 za cenu 49,- Kč

 

Dramatický příběh o překonání lidského zla, o přátelství a zrodu lásky nominovaný na Oscara.
Erikovi je 16 let a jeho životem se táhne linie násilí a konfliktů. Po vyhození ze školy, je poslán na internátní školu Stjärnsberg. Ta má být poslední šancí jak jej odtrhnout od starého života a vrátit zpět ke studiu. Na internátě se ale dá zlu těžko uniknout – panuje zde systematický teror páchaný na mladších studentech. Dokáže Erik zlu čelit, aniž by porušil pravidla a riskoval tak své vyloučení a celou budoucnost? Ďábel mezi námi je dramatický příběh o mezilidském násilí, ale také o opravdovém přátelství a zrodu lásky. 

Film byl natočen na základě románu, který napsal švédský spisovatel a novinář Jan Oscar Sverre Lucien Henri Guillou. Tento autor je znám především knihami o švédském špiónovi Carlu Hamiltonovi a trilogií historických fikcí o templářském rytíři Arnu Magnussonovi. V postavě Erika Pontiho zanechal autobigrafické stopy čerpající z jeho vlastního života.

Údaje o DVD:

Délka: 109 minut

Zvuk: Dolby Digital 5.1 švédsky, finsky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (1,85:1)

Bonus: fotogalerie, trailery