DVD edice – Fakír z kouzelné země Bilbao

DVD edice i dnes pokračuje v importu skandinávských filmových titulů na náš trh. Zajímavým titulem je film Fakír z kouzelné země Bilbao (v distribuci též pod názvem Fakír), který je dobrodružným filmem pro celou rodinu. Vyšlo v pondělí 15. prosince 2008. Cena 49,- Kč.

Velké pohádkové dobrodružství ve stylu Harryho Pottera pro celou rodinu.

Eva a Tom jsou dvojčata, která jsou více vyrovnaná než jejich poblázněná ovdovělá matka. Společně se svou matkou se přistěhují do opuštěného starého domu, kterému se říká "Losí oko". Ale maminka je jím okouzlená –  a nájemné je tak levné, takže se zde rodina usadí. V domě se ukrývá legendární poklad – obrovský diamant.

Ten chce za každou cenu získat dvojice darebáků. Na pomoc obyvatelům domu nečekaně přichází duch jménem Fakír z Bilbaa, který byl padesát let uvězněn v nádherném španělském plnícím peru. Díky novému kamarádovi děti poklad najdou a navíc matku seznámí s novým mužem. Fakír z kouzelné země Bilbao je dobrodružný film pro celou rodinu.

Film byl natočen na námět dánského scénáristy Bjarne Reutera, známého autora knih pro děti a teenagery. Reuter je také autorem populární dánské televizní série "Svět duchů".