Filmhouse – Kleo – Létající jednorožec

Kleo – létající jednorožec je animovaný televizní seriál pro děti který uvedla poprvé televizní stanice Treehouse TV v Kanadě a Horse TV v USA. Pilotní díl byl vysílán v roce 1996 a serál se stal  nejpopulárnější sérií roku 1998. Nyní na DVD Filmhouse za 49,- Kč od 19.12.2008.

Misfitland je místo, kde se můžete ocitnout, když zrovna nechcete být tam, kde právě jste. Když se cítíte jako vyhnanec ve svém vlastním světě, ať už jste kdekoliv, to je právě moment, kdy budete kouzlem přeneseni přes bránu Misfitlandu. Je to šťasté a přátelské místo, a svět, kde se skrývají ty nejméně hledaní zástupci nejnepatrnějších zvířat, druhů zeleniny či minerálů v celém vesmíru. Většina obyvatel Misfitlandu jsou vlastně ztracené existence úplně odněkud odjinud.

A je to také svět, kde žije létající jednorožec Kleo. Jednorožci, jak je všeobecně známo, mají roh. Ale že by létali? Nikdy! Ale Kleo je jiná. Je dokonce tak výjimečná, že je poslána, aby pomohla všem ostatním, kdo se cítí být odlišní. Kleo jim má dodat odvahu, aby ze své neobvyklosti udělali přednost. Její cesta bude plná legrace a veselých dobrodužství!
Sérii vytvořilo studio Gordon Stanfield Animation (GSA) a světovým distributorem je společnost Pristine Entertainment
Země původu: Kanada
Rok vzniku: 1996
Originální název: Kleo: The Misfit Unicorn

Žánr: Animovaný

DVD obsahuje 4 epizody:

01. Děvče od slepic (23:48)
02. Lovec draků (23.49)
03. Nepovedení umělci (23:49)
04. Kleo záchranářka (23:58)

Údaje o DVD:

Obraz: barevný, PAL, 4:3
Zvuk: DD 2.0 česky
Titulky: —
Délka: 96 minut
Typ disku: DVD 5
Regiony: All
Bonusy: —