Aha! – Šťastný Luke – Daisy Town

Záchrana tu ještě je, Šťastný Luke se jmenuje! V mezisvátečním období Aha! v sobotu 27. prosince 2008 vydává na dvou DVD dva příběhy neomylného superstřelce, osamělého kovboje – první DVD má název Lucky Luke: Daisy Town za 49,- Kč a již bylo ke koupi jinde a dřív.  

Máte-li jméno francouzského režiséra a scénáristy René Goscinnyho spojeno pouze s dvojicí Asterix a Obelix, nebo Mikulášovými patáliemi můžete si rozšířit obzory, protože z jeho dílny pochází i filmová podoba střelce, který je rychlejší než jeho vlastní stín. Hranou podobu dal tomuto hrdinovi Terence Hill , animované příběhy byly k dostání v Levných knihách samostatně, takže detaily zde a zde.

Žánr: Animovaný / Western / Komedie

Země původu: Francie / Belgie

Rok vzniku: 1971 – 1978

Délka: 71 minut – 82 minut

Původní název: Daisy Town – La Ballade des Dalton

Režie: René Goscinny – René Goscinny, Henri Gruel, Morris, Pierre Watrin

Námět: Morris

Scénář: Alain De Lannoy, René Goscinny, Philippe Landrot, Pierre Tchernia – René Goscinny, Morris, Pierre Tchernia

Produkce: René Goscinny, Raymond Leblanc – Georges Dargaud, Henri Gruel, Pierre Watrin

Hudba: Claude Bolling

Kamera: François Léonard, Jean Midre

Společnost: Belvision / Dargaud Films / Les Productions Artistes Associés – Dargaud Films / Les Productions René Goscinny / Studios Idefix

Hrají: hlasy v originále – Marcel Bozzuffi (Lucky Luke), Pierre Trabaud (Joe Dalton), Jacques Balutin (William Dalton), Jacques Jouanneau (Jack Dalton), Pierre Tornade (Averell Dalton), Jean Berger (Jolly Jumper), Roger Carel (funebrák), Jacques Fabbri (starosta) – Daniel Ceccaldi (Lucky Lucke), Pierre Trabaud (Joe Dalton), Jacques Balutin (William Dalton), Gérard Hernandez (Jack Dalton), Pierre Tornade (Averell Dalton), René Goscinny (Jolly Jumper)

Údaje o DVD zatím neznámé:

Zvuk:

Titulky:

Obraz:

Bonus: