Sherlock Holmes 25 – Mazarinův drahokam

Jak již bylo řečeno, sváteční dny poněkud zamíchaly obvyklými termíny stálých edic. To se týká i edic Amercomu, v tomto případě Sherlocka Holmese, jehož pětadvacáté vydání nazvané Mazarinův drahokam vychází v pondělí 29. prosince 2008. Cena 69,- Kč.

Z expozice ve whitehallském muzeu byl ukraden mimořádně vzácný diamant, zvaný Mazarinův drahokam, patřící samotné královně. Jedná se o incident státního významu, a tak se na Sherlocka Holmese obrátí sám britský premiér. Holmes však tentokrát zasáhnout nemůže, neboť odpočívá mimo Londýn, a proto se případu ujímá jeho bratr Mycroft Holmes. Ani doktor Watson nezahálí: obrátily se na něj dvě staré dámy – sestry Garridebovy. Ty prý nedávno navštívil jejich jmenovec, Američan Alexander Garrideb, vykonavatel poslední vůle milionáře Garrideba, který ustanovil, že jeho majetek ve výši 15 milionů dolarů se rozdělí rovným dílem mezi mužské nositele jména Garrideb. Protože prý ve Státech nikoho neobjevil, musí hledat i v Evropě. Zde našel pouze sestry Garridebovy. Ani Mycroft Holmes, ani doktor Watson ještě netuší, že jejich případy spolu souvisejí.

Originální název: The Memoirs of Sherlock Holmes: The Mazarin Stone

Rok vzniku: 1994
Žánr: Detektivní, Mysteriózní, Krimi

Režie: Peter Hammond

Námět: Arthur Conan Doyle

Scénář: Gary Hopkins

Hrají: Jeremy Brett (Sherlock Holmes), Edward Hardwicke (Dr. Watsonn), Rosalie Williams (paní Hudsonová),Charles Gray (Mycroft Holmes), Phyllis Calvert, Jon Finch, James Villiers, Denis Lill, Gavan O’Herlihy, Helen Ryan

Výprava: June Wyndham-Davies

Údaje o DVD:
Délka: 51 minut
Zvuk: stereo 2.0 anglicky, polsky (lektor)
Titulky: polské, české
Obraz: barevný, 4:3, full frame, PAL
Regiony: 2,4
Formát disku: DVD 5