Vapet pro každého – Kanibalové 2

Před poměrně dlouhou dobou žaludky některých diváků rozbouřil film, z jehož názvu se pokouší těžit i další novinka z produkce Vapet. Úterní termíny byly dosud vyhrazeny edici Pro každého, nicméně každý asi 6. ledna 2009 pro DVD Kanibalové 2 za 48,- Kč nepoběží. Dopředu je třeba upozornit, že tyto filmy nemají nic společného vyjma námětu, Cannibal Holocaust vznikl dokonce až o rok později, než tato údajná dvojka. A dojem nezachraňuje ani odkvétající Bond girl, i když se propracuje k záběrům, kde příliš textilu na sobě nemá.

Na Novou Guineu přijíždí manželka známého cestovatele Susan Stevensonová. S pomocí bratra Arthura a průvodce Edwarda Fostera hledá manžela, který je již několik měsíců nezvěstný. Domorodci jí vyprávějí o zvláštních indiánech, kteří uctívají svého boha lidskými oběťmi. Tento kmen žije v horách uprostřed ostrova. Nejvyšší vrchol nazývají Horou kanibalského boha. Na jejím vršku je svatyně šamanů, kteří provádějí posvátné lidožroutské obřady. Susan však nechce nikdo doprovázet, a proto se musí na cestu do hor vydat pouze s několika přáteli.

A z názorů:

Ten film je neskutečně amatérsky natočený a scenáristicky slaboduchý. Dlouhá řada nudných záběrů na džungli a její navzájem se požírající faunu tvoří většinu filmu. Ano, najdeme tu kuchání zvířat a pojídání jejich i lidských vnitřností. Nechybí ani kastrace, je tu vlastně úplně všechno, co dělá kanibalský film kanibalským filmem, ale je to naprosto o ničem, protože Martino je scenárista a režisér na dvě věci. Zbytečný, i když v závěru příjemně lechtivý, kanibalský šrot.

Žánr: Dobrodružný / Horor / Thriller

Země původu: Itálie

Rok vzniku: 1978

Délka: 99 minut

Původní název: La Montagna del dio cannibale / Mountain of the Cannibal God / Slave of the Cannibal God

Světová premiéra: 25. května 1978

Režie: Sergio Martino

Scénář: Sergio Martino, Cesare Frugoni

Produkce: Luciano Martino

Hudba: Guido De Angelis, Maurizio De Angelis

Kamera: Giancarlo Ferrando

Společnost: Dania Film / Medusa Produzione

Natáčeno: Srí Lanka / Malajsie

Hrají: Ursula Andress (Susan Stevensonová), Stacy Keach (profesor Edward Foster), Claudio Cassinelli (Manolo), Antonio Marsina (Arthur Weisser), Franco Fantasia (otec Moses), Gianfranco Spinola (konzul Burns), Carlo Longhi (pilot Phil), Luigina Rocchi (Sura), Akushula Selayah, Dudley Wanaguru, T.M. Munna, M. Suki, Giovanni Masini, Franco Cuccu, Franco Coduti, a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 italsky, 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 16:9

Bonus: trailer, fotogalerie, z naší nabídky